Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Εξαιρετική η στάση του ΕΛΚ κατά της Τουρκίας & άθλια η στάση σοσιαλιστών και κομμουνιστών…

0 σχόλια Share:

To ΕΛΚ θέτει την τουρκική επιθετικότητα στην ατζέντα του ευρωκοινοβουλίου

Οι αριστερές ομάδες S&D και GUE αποκλείουν ψήφισμα από το ευρωκοινοβούλιο ενώ οι εντάσεις συνεχίζουν να αυξάνονται.
Με πρωτοβουλία της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ,(ΕΛΚ) την επόμενη εβδομάδα, το ευρωκοινοβούλιο θα συζητήσει τη συνεχιζόμενη και επαναλαμβανόμενη επίθεση της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου. Υπό το πρίσμα αυτής της κατάστασης ο πρόεδρος της ομάδας Μάνφρεντ Βέμπερ, ζήτησε επείγουσα συζήτηση με τον Ύπατο εκπρόσωπο Γιόζεφ Μπορέλ και δήλωσε πως “Η Τουρκία κλιμακώνει μόνο μέρος της σύγκρουσης με την Ευρώπη και η κατάσταση επιδεινώνεται. Οι τούρκικες δυνάμεις ασφαλείας επιτίθενται στα ελληνικά σύνορα σε τακτική βάση, ενώ εντείνονται συνεχώς και οι προσπάθειες γεωτρήσεων στα ύδατα της Κύπρου. Η ΕΕ δεν μπορεί να αφήσει αναπάντητες αυτές τις επιθέσεις”.

Η Ελλάδα έχει δει επανειλημμένες προσπάθειες ομάδων ανθρώπων που προσπαθούν να διασχίσουν παράνομα τα σύνορα με τη βοήθεια των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας. Ο ευρωβουλευτής Βαγγέλης Μεϊμαράκης-επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπείας της ομάδας ΕΛΚ δήλωσε: ο Πρόεδρος Ερντογάν προκαλεί άλλη μία προσφυγική κρίση προς όφελός του στην πλάτη των απελπισμένων ανθρώπων. οι ενέργειες της Τουρκίας υπονομεύουν τη συμφωνία για τους πρόσφυγες και αποτελούν απειλή για τη σταθερότητα στην Ευρώπη. Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο πρέπει να στείλει ένα σαφές μήνυμα στην Τουρκία ότι το παρατράβηξε και ότι πρέπει να σταματήσει να προκαλεί την ΕΕ.”

Πρόσφατα έχουν κλιμακωθεί οι παράνομες δραστηριότητες γεωτρήσεων της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου. Ο επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας της ομάδας του ΕΛΚ Λευτέρης Χριστοφόρου δήλωσε πώς “Περιμένουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιδείξει αλληλεγγύη στην πράξη Και να υπερασπιστεί σθεναρά την Κύπρο και την Ελλάδα ενάντια στην τούρκικη επιθετικότητα. αν τα ισχύοντα μέτρα δεν σταματήσουν τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας είναι σαφές ότι πρέπει να αυξήσουμε περαιτέρω την πίεση” .

Η ομάδα του ΕΛΚ ζήτησε μία ισχυρή δήλωση από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο μία συζήτηση και ένα ψήφισμα για να καταγγελθούν οι ενέργειες της ωστόσο κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με τις άλλες πολιτικές ομάδες οι σοσιαλιστές (S&D) και οι κομμουνιστές (GUE), μπλόκαραν ένα ψήφισμα επί του θέματος.
……
Ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

https://www.eppgroup.eu/newsroom/news/epp-group-puts-turkish-aggression-on-ep-agenda     2/7/2020

Σχ. : Μια χαρά τα είπε Ο Μεϊμαράκης :

Previous Article

Υπουργός Τσαβούσογλου: ¨Η Γαλλία πρέπει να μας ζητήσει συγγνώμη¨

Next Article

Τούρκοι φασίστες στην Αυστρία απειλούν υπουργούς της Αυστρίας !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *