Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Πρόεδρος του Ε.Λ.Κ. Βέμπερ : ¨Πρέπει να σταματήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία¨

No Comments Share:

………….
Η Ευρωβουλή συζητά σήμερα για τη στάση της Τουρκίας, με τον Μάνφρεντ Βέμπερ να τονίζει ότι Ελλάδα και Κύπρος δεν μπορούν να αφεθούν μόνες τους.
Για τη στάση της Τουρκίας συζητά σήμερα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με τον Ζοζέπ Μπορέλ να κάνει λόγο για «ανησυχητική επιθετικότητα» από την Άγκυρα και τον Μάνφρεντ Βέμπερ να εκφράζει την ανησυχία του.

«Το ΕΛΚ ζήτησε να τεθεί το θέμα γιατί ανησυχούμε για τις επιθέσεις στα τουρκικά σύνορα, τις γεωτρήσεις στη Μεσόγειο, τις συγκρούσεις στη Μεσόγειο» τόνισε ο Βέμπερ.
Πρόσθεσε ότι η Τουρκία «απομακρύνεται από τις αξίες της ΕΕ» και τόνισε ότι Ελλάδα και Κύπρος δεν μπορούν να αφεθούν μόνες τους.

Όπως είπε, δεν πρόκειται «για ελληνοτουρκικό πρόβλημα ή πρόβλημα μεταξύ της Κύπρου και της Τουρκίας», αλλά είναι «ευρωτουρκικό πρόβλημα» και συμπλήρωσε ότι «δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτές τις δύο χώρες (σ.σ. Ελλάδα και Κύπρο) μόνες τους».

«Είναι ώρα για νέο κεφάλαιο στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας. Πρέπει να σταματήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις και να βρούμε άλλο τρόπο συνεργασίας όταν η Άκυρα θα είναι προετοιμασμένη» υπογράμμισε.
Μπορέλ: Ανησυχητική επιθετικότητα από την Τουρκία
Για «ανησυχητική επιθετικότητα» από την πλευρά της Τουρκίας, μίλησε, από την πλευρά του, ο ύπατος εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.

Ο ίδιος στάθηκε στις «αυξημένες υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά και το Αιγαίο», τις «γεωτρήσεις (και) το μνημόνιο συνεργασίας με τη Λιβύη, το οποίο δεν αναγνωρίζουμε».

Ο κ. Μπορέλ ανέφερε ότι η ΕΕ έχει στείλει «ξεκάθαρα μηνύματα στην Τουρκία. Προστατεύει αξίες, σύνορα, αρχές και κυριαρχία των κρατών-μελών» και κάλεσε για πολιτική λύση στη Λιβύη και τη Συρία.

Πρόσθεσε ότι «η παρούσα αρνητική στάση στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας πρέπει να σταματήσει και να αλλάξει».

Στην προκλητική στάση της Τουρκίας αναφέρθηκε και η Αυστριακή ευρωβουλευτής Μπετίνα Βόλατ, η οποία ανέφερε ότι «απειλεί συνεχώς το διεθνές δίκαιο και αποσταθεροποιεί ολόκληρη την περιοχή».

Sputnik 9/7/2020

Previous Article

Κούρδισα βουλευτής: ¨Η Αγία Σοφία χτίστηκε ως εκκλησία και πρέπει να είναι εκκλησία¨

Next Article

Μιχαήλ Πακνανάς 1750-1771

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *