Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛ ΜΠΑΠ¨

No Comments Share:

Συγγενής του στρατιώτη που σκοτώθηκε στην Ελ Μπαπ: Δεν ξέρουμε ούτε ποιόν ούτε το γιατί πολεμάμε

asker

Συγγενής ενός εκ των στρατιωτών που σκοτώθηκαν χτες στην Ελ Μπαπ, δήλωσε πως ¨Για ποιόν και γιατί πολεμάμε στην Ελ Μπαπ; Ούτε καν ξέρουμε. Ούτε βγαίνει κάποιος να μας εξηγήσει¨.

Από την χθεσινή επίθεση της ISIS στην Ελ Μπαπ, έχασαν την ζωή τους ακόμη 5 στρατιώτες, ανεβάζοντας έτσι στους 59 τους στρατιώτες που σκοτώθηκαν στην επιχείρηση ¨Ασπίδα Ευφράτη¨  από τότε που άρχισε η επιχείρηση αυτή των ΤΕΔ στην βόρεια Συρία.

Ο Βεϊσέλ Ογούζ-σύζυγος της θείας του λοχία Μαχμούτ Ουσλού που σκοτώθηκε χτες, εν μέσω δακρύων απάντησε τα εξής: ¨Δεν υπάρχει κάτι να πει κανείς. Δεν ξέρουμε ούτε καν γιατί και για ποιο λόγο πολεμάμε. Ούτε μπορεί  κάποιος να το εξηγήσει, να πείσει. Για ποιόν και γιατί πολεμάμε; Για ποιόν λόγο χάνονται αυτά τα παιδιά ; Στο παρελθόν είχαμε μάρτυρες στα ΝΑ της χώρας. Τώρα μας προστέθηκε και η Ελ Μπαπ. Δεν έχω κάτι άλλο να πω.¨

Ο Ουσλού ήταν μεταξύ των στρατιωτών που επισκέφτηκε ο Γιλντιρίμ την πρωτοχρονιά στο Γκαζιάντεπ.

Την ώρα που ο Ουσλού έτρωγε σε καραβάνα μαζί με τον πρωθυπουργό Γιλντιρίμ, τηλεφώνησε στην μητέρα του την Μουρσιντέ Ουσλού που ζει στην Άγκυρα και της ευχήθηκε για την νέα χρονιά. Όταν ο Ουσλού έδωσε το τηλέφωνο του στον Γιλντιρίμ, εκείνη του είχε πει ¨Νοστάλγησα τον γιό μου, ας έρθει πίσω.

Τότε ο Ουσλού είχε πει στην μάνα του πως ¨Τα εδάφη της πατρίδας είναι πιο σημαντικά¨ ενώ ο Γιλντιρίμ τότε ευχήθηκε στην οικογένεια του για την νέα χρονιά και τους είχε πει πως ¨Τα παιδιά σας είναι σε εμάς παρακαταθήκη, είναι καλά εδώ¨.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ερντογάν είχε δηλώσει στις 23/12/2016 η Ελ Μπαπ είναι έτοιμη ¨να ρυθμιστεί¨, ενώ στις 27/12 δήλωσε πως έχει περικυκλωθεί πλήρως.

Οι Τ.Ε.Δ. στις 27/1 υποστήριξαν πως η ISIS ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την ISIS

Tην ίδια μέρα ο Ερντογάν ανέφερε πως η Ελ Μπαπ περικυκλώθηκε πλήρως και είχε προσθέσει πως ¨ Από τώρα και πέρα ο σκοπός είναι να προχωρήσουμε ταχέως στην Ελ Μπαπ και να τελειώσει η δουλειά εκεί, δεν χρειάζεται να πάμε πιο βαθιά. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι και οι εργασίες που γίνονται.

Ενώ σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έδωσε σημάδι για μια νέα κίνηση. Μίλησε για επιχείρηση στην Ράκκα που βρίσκεται 200 χλμ ΝΑ της Ελ Μπαπ. Ενώ ο εκπρόσωπος τύπου της προεδρίας της δημοκρατίας είχε ανακοινώσει πως ο στρατός εισήλθε στο κέντρο της Ελ Μπαπ.

Diken 9/2/2017

Previous Article

ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΝΤΟΓΑΝ

Next Article

ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΤΣΑΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *