Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Οσονουπω συμφωνία Τουρκίας-Γερμανιας σχετικά με τουρκικά σχολεία…

No Comments Share:

Το Βερολίνο διαπραγματεύεται το άνοιγμα τουρκικών σχολείων στη Γερμανία με τη βοήθεια της Άγκυρας

Η Deutsche welle-αγγλικά αναφέρει πως η γερμανική κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την Άγκυρα, σχετικά με τα σχέδια για τη δημιουργία τουρκικών σχολείων στο Βερολίνο, την Κολωνία και την Φρανκφούρτη,τρεις από τις πέντε μεγαλύτερες πόλεις της Γερμανίας οι οποίες αποτελούν και σπίτι σε σημαντικούς πληθυσμούς πολιτών τουρκικής καταγωγής και Τούρκων πολιτών.
Η εφημερίδα Σιντόιτσε Ζαιτουγκ, ανέφερε πως η πιθανή συμφωνία θα λειτουργήσει κατά τον ίδιο τρόπο που λειτουργούν και τα τρία επίσημα γερμανικά σχολεία που βρίσκονται σε Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη.
Το 2018 η τουρκική κυβέρνηση έκλεισε το σχολείο που βρισκόταν στη Σμύρνη λέγοντας πως στερείται άδειας λειτουργίας.
Οι διαπραγματεύσεις στις οποίες μετέχουν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας και τα ομόσπονδα κράτη που είναι υπεύθυνα για τα σχολεία συνεχίζονται από το περασμένο καλοκαίρι και σήμερα ένα σχέδιο συμφωνίας βρίσκεται υπό εξέταση.
σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών. Η συμφωνία που σχεδιάζεται με την κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ ταγίπ Ερντογάν αποσκοπεί στην “διασφάλιση της νομικής βάσης για τα Γερμανικά σχολεία που βρίσκονται σε άγκυρα και Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη”.
Τα προτεινόμενα τουρκικά σχολεία στη Γερμανία, θα λειτουργούν ως σχολεία αντικατάστασης. Αν και θα έχουν τα ιδιωτικά αυτά σχολεία τη δυνατότητα να επιλέξουν μεθόδους διδασκαλίας και να προσλάβουν προσωπικό το περιεχόμενο μάθησης που θα μεταδίδουν θα είναι ισοδύναμο με εκείνο των δημόσιων σχολείων. Θα απαιτείται κρατική έγκριση και θα υπόκεινται στους αντίστοιχους κρατικούς νόμους.

Οπως και με άλλες χώρες που έχουν ιδρύσει σχολεία στη Γερμανία, η ίδια η τουρκική κυβέρνηση δεν θα μπορεί να λειτουργήσει τα σχολεία. Αντίθετα θα πρέπει να τα λειτουργούν ιδιωτικοί οργανισμοί.

Σχεδόν τρία εκατομμύρια άνθρωποι με τούρκικες ρίζες ζουν στη Γερμανία οι μισοί εκ των οποίων έχουν γερμανική υπηκοότητα.

Turkishminute.com 10/1/2020

Previous Article

Καβγάς για τα μπιφτέκια με επικάλυψη χρυσού !

Next Article

Ένα “μεμονωμένο” περιστατικό από την Σάμο…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *