Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ο Ζοζέπ Μπορέλ καταδίκασε την νέα NAVTEX της Τουρκίας…

No Comments Share:

Η ΕΕ καταδικάζει την αποστολή εξερεύνησης φυσικού αερίου της Τουρκίας στο Ανατολικό Μεσόγειο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε την Τετάρτη, την ανακοίνωση της Τουρκία ότι επεκτείνει την αποστολή ενός πλοίου εξερεύνησης φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο, όπου η Άγκυρα παραμένει εστιασμένη σε μια διαμάχη με την Ελλάδα και την Κύπρο σχετικά με τα δικαιώματα στους πόρους υδρογονανθράκων.

Ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ  δήλωσε: «Οι τελευταίες ανακοινώσεις Navtex και η συνεχιζόμενη διεξαγωγή σεισμικών ερευνών από την Τουρκία, η οποία επηρεάζει τις ελληνικές και κυπριακές θαλάσσιες ζώνες, είναι βαθιά λυπηρή – ειδικά ενόψει των συνεχιζόμενων εποικοδομητικών προσπαθειών σε όλα τα επίπεδα για τη δημιουργία χώρου διαλόγου»

Η Τουρκία αργά την Τρίτη εξέδωσε νέα Navtex που δεσμεύει μια περιοχή εντός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης του νησιού της Μεσογείου (ΑΟΖ) για το σεισμικό σκάφος έρευνας της Τουρκίας Barbaros. Η Νavtex αφορά μια περιοχή στα νοτιοδυτικά παράλια της Κύπρου έως τις 21 Φεβρουαρίου.

«Αυτή είναι μια ακόμη πορεία δράσης που, δυστυχώς, συνεχίζει να δημιουργεί περισσότερες εντάσεις και δυσπιστία στην περιοχή αντί να συμβάλλει σε διαρκές λύσεις», πρόσθεσε ο Μπορέλ.

………….

ahvalnews.com   4/11/2020

Σχ. : Χωρίς κυρώσεις, μόνο με φραστικές καταδίκες όλοι καταλαβαίνουν πως έμμεσα ενθαρρύνεται η Τουρκία στην επεκτατική ναζιστική της πολιτική…

Previous Article

Τουρκία : ¨Θα αντιδράσουμε σκληρά στην απαγόρευση των ¨Γκρίζων Λύκων¨…

Next Article

Θα φορτωθούμε αμερικανικά πλοία, ακριβά, προβληματικά και με ελλιπή εξοπλισμό;

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *