Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨Η ΕΕ έχει ανάγκη την Τουρκία¨…

1 Comment Share:

…….

¨Η ανακοίνωση της τελευταίας συνόδου ήταν πιο λογική από την προηγούμενη¨

Ο Τσαβούσογλου τόνισε πως η Τουρκία με τα βήματα που έκανε με τη διπλωματία αλλά και στο πεδίο της περιοχής, έχει δείξει το τι μπορεί να κάνει στην Ανατολική Μεσόγειο και στο θέμα της Κύπρου και τόνισε πως υποστηρίζει την δίκαιη μοιρασιά, ενώ είπε πως ¨Τις επόμενες μέρες σχεδιάζουμε μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση να κάνουμε βήμα για τη διοργάνωση μιας συνόδου στην Ανατολική Μεσόγειο. Όλοι θα είναι παρόντες. Όλοι της Μεσογείου να είναι παρόντες. Αν θα είναι παρών ο ελληνοκυπριακός τομέας πρέπει να είναι παρούσα και η Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου ή και οι δύο ή κανένας τους.

Η ανακοίνωση της τελευταίας συνόδου κορυφής ήταν πιο λογική από την προηγούμενη. Εμείς έχουμε κάνει ήδη τη δήλωση μας σχετικά με το περιεχόμενό της. Τονίσαμε τα σημεία που κρίνουμε ως θετικά και τα σημεία που δεν θα δεχτούμε. Δεν είναι σωστό να χρησιμοποιούν απειλητική ρητορική του τύπου “Θα κοιτάξουμε μέχρι την επόμενη σύνοδο”.

…..

Ο Τσαβούσογλου υπογράμμισε πώς η Τουρκία υποστηρίζει το διάλογο με την Ελλάδα και σχολίασε ως εξής “Τώρα ποια δικαιολογία θα βρει η Ελλάδα; Θέλεις διάλογο μαζί μας ως δύο γείτονες; Θέλεις να λύσεις τα θέματα μέσω διαλόγου και διπλωματίας ή θα συνεχίσεις να καταφεύγεις πίσω από την ΕΕ ; Η Ελλάδα είναι ανάγκη να πάρει μία απόφαση. Την ίδια απόφαση πρέπει να την πάρει και ο ελληνοκυπριακός τομέας”.

…..

Ο Τσαβούσογλου αναφερόμενος στις σχέσεις ΕΕ- Τουρκίας δήλωσε πως “Η Τουρκία έχει ανάγκη την ΕΕ αυτό εμείς ποτέ δεν το κρύψαμε αλλά κατά τον ίδιο τρόπο και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ανάγκη την Τουρκία”.

…..

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, canlı yayında gündemi değerlendirdi: (2) | Haberler.com Güncel

17/2/2020

Previous Article

Το τουρκόψυχο εκπαιδευτικό δίκτυο για τα νήπια στην Θράκη

Next Article

257 κιλά μαριχουάνα σε φορτηγό που ήρθε από την πλευρά της Ελλάδας – Βίντεο

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

1 Comment

  1. Σίγουρα, για να σας πουλάνε όπλα και άλλα χαζοπροϊόντα… περί αυτού δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *