Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Tουρκία : ¨Η ΕΕ να δείξει ευαισθησία στην απάνθρωπη μεταχείριση των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα

No Comments Share:

Από την σύνοδο των προέδρων και ηγετών των κρατών της ΕΕ της 1-2 Οκτωβρίου ως τώρα, παρά τις προσπάθειες για διάλογο με τη χώρα μας που κατέβαλε η προσωρινή προεδρία και άλλες αρκετές χώρες της ΕΕ, λόγω των στενών πολιτικών υπολογισμών 1-2 χωρών, δεν δημιουργήθηκε ακόμη θετική ατζέντα στις σχέσεις Τουρκίας -ΕΕ και η ΕΕ ακόμη δεν εξήλθε από την αναζήτηση ανώφελων περιοριστικών μέτρων.

Ορισμένες χώρες κάνοντας κατάχρηση της αλληλεγγύης και του δικαιώματος βέτο, με την άδικη στάση και τα μαξιμαλιστικά τους αιτήματα ενάντια στην Τουρκία, έχουν ωθήσει Τουρκία και ΕΕ σε έναν φαύλο κύκλο. Η κατάσταση αυτή βλάπτει τα κοινά συμφέροντα της Τουρκίας και της ΕΕ, όπως και την ειρήνη, την ασφάλεια και την σταθερότητα της περιοχής μας.

Απορρίπτουμε την μονόπλευρη και παράνομη στάση στα θέματα Κύπρου, Αν.Μεσογείου, Αιγαίου και σε περιφερειακά θέματα, που γνωρίζουμε πως δεν υιοθετείται από μεγάλο τμήμα της ΕΕ, η οποία με την πίεση της αλληλεγγύης και του βέτο, παρέμεινε στο κείμενο συμπερασμάτων της συνόδου της 10/12.

Η Τουρκία παρά τα προκλητικά βήματα της Ελλάδας, για χάρη της σταθερότητας της περιοχής, πάντοτε δηλώνει πως είναι έτοιμη για άνευ όρων διερευνητικές συνομιλίες.

Η Τουρκία και η KKTC από το 2004 κι εντεύθεν, προσπάθησε ώστε οι πόροι υδρογονανθράκων στην περιοχή, να καταστούν στοιχείο σταθερότητας και όχι έντασης και ήταν η πλευρά που πάντα αναλάμβανε εποικοδομητικές και θετικές κινήσεις.

Η ΕΕ σε αυτήν της την απόφαση, για μία ακόμη φορά αγνόησε τον συνιδιοκτήτη του νησιού τουρκοκυπριακό λαό και τη βούληση του , ενώ στα θέματα του κυπριακού και της κλειστής πόλης των Βαρωσίων, καταδίκασε τον εαυτό της στην επιβολή του Ελληνοκυπριακού τομέα.

Η ΕΕ πλέον πρέπει να εγκαταλείψει αυτή την στάση που εμποδίζει την εξεύρεση μιας μόνιμης, δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, που θα βασίζεται στις πραγματικότητες του νησιού.
……
……
Είναι ντροπή για την ΕΕ που η Ελλάδα ωθεί τους μετανάστες πίσω στο Αιγαίο και η Frontex εμπλέκεται σε αυτές τις ενέργειες. Δεν είναι δυνατόν να μιλήσουμε για υπεύθυνη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών χωρίς να σταματήσουμε αυτές τις παραβιάσεις και τις πρακτικές συλλογικής απέλασης που είναι σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και καταδικάζονται έντονα από την διεθνή κοινή γνώμη. Η ΕΕ πρέπει να δείξει την ευαισθησία της στη διαχείριση της μετανάστευσης όχι στη χώρα μας αλλά στην Ελλάδα ιδίως στην συστηματική και απάνθρωπη μεταχείριση των αιτούντων άσυλο.

Για το κοινό μας συμφέρον, πρέπει να αρχίσουν το συντομότερο οι εργασίες για την επικαιροποίηση τον θεμάτων που απαρτίζουν το σύμφωνο της 18ης Μαρτίου Τουρκίας -ΕΕ, χωρίς καμία συνάρτηση του ενός από το άλλο. Αυτό θα χρησιμεύσει επίσης για να ξεπεραστούν και οι κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σε Ευρώπη και παραπέρα.

Όπως δηλώνουμε πάντα η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αναλάβει το ρόλο ενός έντιμου διαμεσολαβητή και να ενεργεί βάση αρχών στρατηγικά και με λογική.

Yπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας

No: 319, 11 Aralık 2020, 10-11 Aralık AB Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi Sonuçları Hk. / T.C. Dışişleri Bakanlığı

 Σχ. : Μιλάει Τουρκία για μετανάστευση όταν από τις αρχές του χρόνου έχει σκοτώσει εκατοντάδες πρόσφυγες από τη Συρία που προσπαθούσαν να περάσουν μέσα στο έδαφος της…

Να θυμίσουμε επίσης μερικές από τις εποικοδομητικές συμπεριφορές της Τουρκίας : Παράνομες έρευνες στα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας, παράνομες τουρκογιορτές στα κατεχόμενα εδάφη στα Βαρώσια, παράνομες απειλές για κήρυξη πολέμου σε περίπτωση επέκτασης των 6 μιλίων χωρικών υδάτων της Ελλάδας κ.α. …..

Previous Article

¨Οι λογικές χώρες της ΕΕ ματαίωσαν το παιχνίδι¨….

Next Article

Πυροβόλησε στα παιδιά που έπαιζαν μπάλα μπροστά στο σπίτι του ! Βίντεο

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *