Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Υφυπουργός Εξ. Καϊμακτσί: ¨Η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ θα είναι μια κατάσταση καζάν-καζάν¨ !

No Comments Share:

………..

Ο Καϊμακτσί τόνισε πως η Τουρκία με τη διπλωματική της παράδοση και την γεωπολιτική της θέση αποτελεί ένα τμήμα της Ευρώπης και δήλωσε: “Δυστυχώς αντιμετωπίζουμε προβλήματα στην στήριξη που πρέπει να υπάρχει από την Ευρώπη. Για παράδειγμα κάποια μέλη μπορούν και βάζουν βέτο στην ένταξη της Τουρκίας στην ένωση. Κάποιες χώρες μέλη βλέπουν την ΕΕ σαν ένα στενόμυαλο εθνικιστικό παιχνίδι. ”

…..

Ο Καϊμακτσί ανέφερε πως στρατηγικός στόχος της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας είναι η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και είπε “Η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ θα είναι προς όφελος και των δύο πλευρών. Πρόκειται για μία κατάσταση καζάν-καζάν (σχ. μεταφρ.: Win-win όπως έλεγε ο GAP…). Τα θέματά μας μπορούμε να τα λύσουμε μεταξύ μας”.

O Καϊμακτσί σχετικά με τα θέματα που συμβαίνουν στην Ανατολική Μεσόγειο ανέφερε πως η Τουρκία επιθυμεί να κινηθεί από κοινού με την Ευρώπη και συνέχισε λέγοντας τα εξής : “Εμείς σε αυτό το θέμα επιθυμούμε να δούμε από την ΕΕ μία θετική ατζέντα εξωτερικής πολιτικής. Οι αποφάσεις Οκτωβρίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ήταν υπό την κατεύθυνση των αιτημάτων της Ελλάδας και της ελληνοκυπριακής διοίκησης. Φυσικά αυτό δεν μπορούμε να το δεχτούμε. Όπως γνωρίζετε όλοι σας για την επίλυση των θεμάτων προσδοκούμε ένα σημάδι από την Ελλάδα και την νότια Κύπρο. Ήσασταν μάρτυρες της απόρριψης του σχεδίου Αννάν στην Κύπρο. Όλοι σας γνωρίζετε πως μικρά νησάκια και βραχονησίδες σε Αιγαίο και Μεσόγειο δεν θα μπορέσουν να έχουν τα ίδια δικαιώματα με την ηπειρωτική χώρα. Εμείς ως Τουρκία είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο και τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση των θεμάτων η Ελλάδα θέτει προϋποθέσεις για την έναρξη του διαλόγου. Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση παραβλέψει όλα αυτά και συνεχίζει να ακολουθεί την ίδια γραμμή τότε θα υποστούμε όλοι μας τις συνέπειες αυτού. ”

….

Dışişleri Bakan Yardımcısı Kaymakcı TRT World Forum 2020’de konuştu – Haber

Σχ: Κι εγώ έχω ως στρατηγικό σκοπό να παίξω ποδόσφαιρο στην Μπαρτσελόνα…

Mάλλον εγώ έχω περισσότερες πιθανότητες !

Previous Article

Ούτε το Αζερμπαϊτζάν δεν θέλει τους μισθοφόρους στα εδάφη του…

Next Article

Η Γαλλία ετοιμάζεται να κλείσει τζαμιά

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *