Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ο τουρκικός εκβιασμός προς την ΕΕ αποδίδει-Έτοιμα άλλα 485 εκ. ευρώ για την Τουρκία…

No Comments Share:

Η επιτροπή της ΕΕ εγκρίνει 545 εκατομμύρια δολάρια για πρόσφυγες στην Τουρκία

Ποσό που θα διατεθεί για τη συνέχιση της μηνιαίας μεταφοράς μετρητών και των σχολικών προγραμμάτων για τους Σύριους πρόσφυγες. Η δημοσιονομική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε την Τετάρτη πρόταση για τη στήριξη των Σύριων προσφύγων στην Τουρκία με επιπλέον 485 εκατομμύρια ευρώ (545 εκατομμύρια δολάρια). Στις 3 Ιουνίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε να συμπληρωθεί η ανθρωπιστική βοήθεια για τους πρόσφυγες και τις κοινότητες φιλοξενίας ως απάντηση στην κρίση της Συρίας κατά συνολικά 585 εκατομμύρια ευρώ (658 εκατομμύρια δολάρια). Σύμφωνα με το σχέδιο που εγκρίθηκε από την επιτροπή του προϋπολογισμού, 100 εκατομμύρια ευρώ (113 εκατομμύρια δολάρια) θα διατεθούν στην Ιορδανία και τον Λίβανο, ενώ η Τουρκία θα λάβει τα υπόλοιπα. Εάν η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τα κράτη μέλη της ΕΕ εγκρίνουν την πρόταση, τα μη διατεθέντα περιθώρια του προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2020 θα χρηματοδοτήσουν την ενίσχυση. Η μεταφορά ύψους 485 εκατομμυρίων ευρώ θα επεκτείνει τη λειτουργία δύο καθιερωμένων προγραμμάτων στην Τουρκία έως το τέλος του επόμενου έτους. Το πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης του δικτύου κοινωνικής ασφάλειας παρέχει μηνιαία οικονομική βοήθεια σε περισσότερους από 1,7 εκατομμύρια πρόσφυγες, ενώ το άλλο για τις υπό όρους μεταφορές μετρητών, βοηθά πάνω από 600.000 παιδιά πρόσφυγες να φοιτήσουν στο σχολείο. Αυτά τα προγράμματα λειτουργούν στο πλαίσιο της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας του 2016, με σκοπό να σταματήσουν τις παράτυπες ροές προσφύγων και να βελτιώσουν τις συνθήκες των Σύριων προσφύγων στην Τουρκία.

Η ΕΕ είχε υποσχεθεί βοήθεια ύψους 6 δισεκατομμυρίων ευρώ (6,5 δισεκατομμύρια δολάρια) για τους πρόσφυγες. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της ΕΕ, έχουν δεσμευτεί όλα τα επιχειρησιακά ταμεία, 4,7 δισεκατομμύρια ευρώ (5,3 δισεκατομμύρια δολάρια) συνάφθηκαν και 3,4 δισεκατομμύρια ευρώ (3,8 δισεκατομμύρια δολάρια) εκταμιεύθηκαν. Η ΕΕ υποσχέθηκε να πληρώσει 4 δισεκατομμύρια ευρώ (4,5 δισεκατομμύρια δολάρια) έως το 2020, ενώ το πλήρες ποσό των 6 δισεκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να καταβληθεί έως το 2025.

Η Τουρκία είναι η μεγαλύτερη χώρα υποδοχής για τους Σύριους πρόσφυγες και παρέχει διεθνή προστασία σε 4 εκατομμύρια ανθρώπους που εγκατέλειψαν τη γειτονική χώρα.

Υenisafak.com 25/06/2020

Σχ: Ελπίζουμε πως ούτε η Ελλάδα ούτε η Κύπρος θα επιτρέψουν αυτή τη χρηματοδότηση του Αττίλα της Κύπρου…

Previous Article

4 συνεργάτες του εχθρού τιμωρήθηκαν…

Next Article

ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *