Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΚΟΨΑΝ ΛΕΕΙ ΠΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ….

0 σχόλια Share:

H EE θα ακυρώσει την βοήθεια προς την Τουρκία

Το Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο ετοιμάζεται να ακυρώσει το ταμείο στήριξης 70 εκ. ευρώ προς την Τουρκία. Ως αιτία για αυτό αναφέρεται πως είναι η ανεπαρκής πρόοδος της Τουρκίας σε θέματα κράτους δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

…………

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, αυτά τα 70 εκ. ευρώ που θα δίνονταν στην Τουρκία θα ξοδευτούνε σε προγράμματα σχετικά με τους μετανάστες.

To εν λόγω ποσό τον περασμένο Νοέμβριο είχε οριστεί πως θα δίνονταν στην Τουρκία ¨σε περίπτωση που επιτευχθεί μετρήσιμη και επαρκής πρόοδος στα θέματα δημοκρατίας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεροτυπίας .  Η Επιτροπή ανέφερε πως μετά από την ετήσια έκθεση Τουρκίας-ΕΕ που δημοσιεύτηκε στις 18/4/2018 και ανέφερε πως η Τουρκία ¨απομακρύνθηκε σημαντικά¨, τα κριτήρια αυτά πια δεν καλύπτονται.

Σύμφωνα με την είδηση από την DW-τουρκικά τα κείμενο της τροπολογίας που υποβλήθηκε από τον Ρουμάνο Ζίγκφριντ Μουρεσάν και έγινε δεκτό στην Επιτροπή Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με ψήφους 27 έναντι 1. 4 μέλη απείχαν.

Η εγκριθείσα από την επιτροπή απόφαση πρέπει να εγκριθεί και από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Αναφέρεται όμως πως αυτή η ψηφοφορία που θα γίνει στις 3/10 έχει περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/dunya/1094027/AB__Turkiye_ye_yapacagi_yardimi_iptal_edecek.html

25/9/2018

Σχ: Το ποσό αυτό είναι αστείο μπροστά στα χρήματα (δισεκατοmμύρια ευρώ) που παίρνει η Τουρκία από την ΕΕ, ως δήθεν βοήθεια για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Στην ουσία πρόκειται για χρήματα που εκβιαστικά παίρνει η Τουρκία για να μην ανοίξει τα σύνορα της προς την Ευρώπη. Σαν τους μαφιόζους, σου λέει ¨δώσε μου χρήματα, για να μην έχεις προβλήματα…¨.

Και η Ευρώπη τους δίνει….

Previous Article

NEKΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΟΥΡΔΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ

Next Article

ΔΗΛΩΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΣΤΟΡΑ ΜΠΡΑΝΣΟΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *