Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΟΥΛΤΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

No Comments Share:

Έκτακτές δηλώσεις για την Τουρκία από το ευρωκοινοβούλιο

131120161748591891288_2

O πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς υπενθύμισε πως η επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία θα σημάνει το πέρασμα της κόκκινης γραμμής, κάτι το οποίο θα αποτελέσει την λήξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Ο Σουλτς μιλώντας στην εφημερίδα Bild am Sonntag, σχολίασε την επικαιρότητα στην Τουρκία.

Ο Σουλτς δήλωσε πως ¨Εάν η Τουρκία επαναφέρει την θανατική ποινή, η κατάσταση αυτή τερματίζει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις¨ και υπογράμμισε πως η θανατική ποινή αποτελεί την κόκκινη γραμμή. Ο Σουλτς είπε πως ελπίζει πως αυτό δεν θα χρειαστεί να γίνει και ότι ο ίδιος υποστηρίζει την συνέχιση των σχέσεων με την Τουρκία. Ο Σουλτς είπε πως ¨εάν  σταματήσουμε τις σχέσεις με την Τουρκία δεν θα έχουμε την δυνατότητα να βοηθήσουμε την αντιπολίτευση και τους συλληφθέντες. Για αυτό τον λόγο υποστηρίζω την συνέχιση του διαλόγου¨.

Ο Σουλτς ασκώντας κριτική στην στάση ενάντια στην αντιπολίτευση και τους δημοσιογράφους, έθεσε το θέμα των οικονομικών κυρώσεων. Δήλωσε πως ¨Σε περίπτωση που αυτή η κατάσταση συνεχιστεί στην Τουρκία, θα υποχρεωθούμε να σκεφτούμε κάποια μέτρα μεταξύ των οποίων και οι οικονομικές κυρώσεις. Επίσης μετά από τις προφυλακίσεις βουλευτών και δημοσιογράφων της αντιπολίτευσης, δεν μπορώ να αναλογισθώ πως θα μπορούσε να διευρυνθεί η συνοριακή ένωση¨.

http://www.dha.com.tr/apden-flas-turkiye-aciklamasi_1380306.html

13/11/2016

Previous Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Next Article

ΕΚΑΝΕ ΧΑΤ-ΤΡΙΚ ΣΤΑ ΑΥΤΟΓΚΟΛ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *