Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τουρκικό drone κατέρριψε ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης

0 σχόλια Share:

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης, υπό τον Χαλίφα Χαφτάρ, ισχυρίζεται ότι κατέστρεψε τουρκικό drone στο αεροδρόμιο Μίτιγκα στη λιβυκή πρωτεύουσα, Τρίπολη.
Στην κατάρριψη τουρκικού drone στο αεροδρόμιο Μίτιγκα της Τρίπολης προχώρησε ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA), υπό τον στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ.

«Τα μαχητικά του LNA διεξήγαγαν αεροπορικές επιθέσεις στην αεροπορική βάση Μίτιγκα, καταστρέφοντας τουρκικό drone, αποθήκες και θέσεις πυροβόλων όπλων» αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση.

Τον προηγούμενο μήνα, οι δυνάμεις του Χαφτάρ έπληξαν αποθήκη με τουρκικά drones και πυρομαχικά, κοντά στην πόλη Αμπού Καμάς, στα δυτικά της Λιβύης.

Η ένταση μεταξύ της Άγκυρας και του LNA, ο οποίος ελέγχει τα ανατολικά τμήματα της αφρικανικής χώρας,, κλιμακώθηκε στα τέλη Ιουνίου, όταν ο Χαφτάρ ανακοίνωσε την κατάρριψη τουρκικής κατασκευής drone, το οποίο είχε απογειωθεί από βάση της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA), κοντά στην Τρίπολη.

Υπενθυμίζεται ότι από τον θάνατο του Μουαμάρ Καντάφι το 2011, η Λιβύη έχει εμπλακεί σε μία αέναη πολεμική σύρραξη, με αποτέλεσμα τη διχοτόμηση της χώρας.

Τα ανατολικά τμήματα ελέγχονται από τις δυνάμεις του LNA, ενώ τα δυτικά τμήματα από την GNA, η οποία στηρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη.

Sputnik 25/9/2019

 

Previous Article

Οθωμανικό φιρμάνι στα ελληνικά !

Next Article

Συνάντηση των υποστηρικτών του ¨Ισλαμικού Κράτους¨…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!