Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ Ν.Υ.Τ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

No Comments Share:

NYT : Η πολιτική των μηδενικών προβλημάτων έγινε αστείο

Η εφημερίδα Νιου Γιορκ Τάιμς, μια από τις πιο έγκυρες εφημερίδες των ΗΠΑ, έγραψε πως η κοινή γνώμη στην Τουρκία όσο πάει ανησυχεί και περισσότερο για την επίδραση του εμφυλίου πολέμου της Συρίας και την ακολουθούμενη πολιτική της Άγκυρας.

Στο άρθρο με την υπογραφή Τιμ Αράγκο που γράφει από την Κωνσταντινούπολη, αναφέρεται πως οι Τούρκοι την ώρα που διαρκεί ο πόλεμος¨ στην διπλανή πόρτα¨, συλλαμβάνονται Ιρανοί πράκτορες στην χώρα τους, Τούρκοι στρατιώτες πέφτουν σε παγίδες του ΠΚΚ και ξοδεύονται εκατομμύρια για την κάλυψη των αναγκών των Σύρων προσφύγων, πλέον αντιδρούν για όλα αυτά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η τουρκική κυβέρνηση ¨αντιμετωπίζει κατηγορίες από τον ίδιο της τον λαό για την στήριξη που παράσχει στην επανάσταση στην Συρία¨. Η φιλοξενία μαχητών της αντιπολίτευσης στον νότο, η σύνοδος των Σύριων της αντιπολίτευσης στην Κωνσταντινούπολη, η υποδοχή των προσφύγων που περνάνε τα σύνορα και βοήθεια για την ¨πρόσβαση σε όπλα¨, προκαλεί αντιδράσεις.

Αναφέρεται στο άρθρο πως στην αρχή πολλοί Τούρκοι στήριξαν αυτή την πολιτική χάριν της δημοκρατίας και στο όνομα της αλλαγής, αλλά ότι τώρα πολλοί πιστεύουν πως εξ αιτίας αυτού η Τουρκία σύρεται σε αστάθεια και ότι τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια της. Ο Σονέρ Τσαγαπτάι- ειδικός του ινστιτούτου Ουάσιγκτον δηλώνει πως ¨ Πολλοί Τούρκοι πιστεύουν πως αυτό είναι αποτέλεσμα της επιθετικής στάσης απέναντι στο καθεστώς Άσαντ.¨

Διαταραγμένη ψυχολογική κατάσταση της κοινωνίας

Η εφημερίδα Νιού Γιορκ Τάιμς αναφέρει πως πολλοί Τούρκοι δεν πιστεύουν ότι η έκρηξη στην πυριτιδαποθήκη στο Αφιονκαραχισάρ ήταν έκρηξη, και ότι μεγαλώνουν οι αντιδράσεις στις εκκλήσεις κάποιων για στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στην Συρία. Η εφημερίδα αναφέρει πως ¨ Η διαταραγμένη αυτή κατάσταση αποτελεί μια εμφανή οπισθοδρόμηση για την εξωτερική πολιτική του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Εντογάν¨ , ενώ κάνοντας αναφορά στην πολιτική ¨μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες¨ γράφει πως ¨ Τώρα έχει γίνει το αστείο ¨μηδέν γείτονες χωρίς προβλήματα¨.

Εφ. Ραντικάλ 19/9/2012

Previous Article

Η ΣΥΡΙΑ ΣΤΟΝ ΙΣΛΑΜΟΚΕΜΑΛΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

Next Article

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥΡΚΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΣΤΗΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *