Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΝΕΑ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

No Comments Share:

Ρόιτερς: Η Τουρκία υπέβαλε μήνυση κατά τρίτου υπαλλήλου του αμερικανικού προξενείου

Σύμφωνα με πληροφορίες που απέκτησε το Ρόιτερς από το κατηγορητήριο, υπεβλήθη μήνυση σε τρίτο άτομο που εργάζεται στο αμερικανικό προξενείο. Στην μήνυση η κατηγορία είναι ¨μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης¨ και αυτή είναι η κατηγορία για τον εργαζόμενο στο αμερικανικό προξενείο Κωνσταντινούπολης Ναζμί Μετέ Τζαντούρκ, για την σύζυγο και την κόρη του.

Στην είδηση αναφέρεται πως έχει ετοιμαστεί κατηγορητήριο με την κατηγορία του ¨μέλους ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης¨ για τον Ναζμί Μέτε Τζαντούρκ που εργαζόταν εκεί ως προσωπικό ασφαλείας για την γυναίκα του και για την κόρη του. To κατηγορητήριο είναι έτοιμο από τις 8 Μαρτίου, αλλά δεν κοινοποιήθηκε στην κοινή γνώμη

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται πως ο Τζαντούρκ ήταν σε επικοινωνία με πολλά μέλη της FETO και ότι ¨Ο ύποπτος δραστηριοποιούνταν στην κατεύθυνση των εντολών της FETO¨.

Αναφέρεται επίσης πως ο Τζαντούρκ, η σύζυγος και η κόρη τους απορρίπτουν αυτές τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο και την δικογραφία στην οποία απέκτησε πρόσβαση το Ρόιτερς, ο Τζαντούρκ τον Ιανουάριο του 2018 ανακρίθηκε στην αστυνομία Κων/λης και ακολούθως του επιβλήθηκε κατ΄οίκον περιορισμός. Σε έγγραφο με ημερομηνία 22/3 αναφέρεται πως η πρώτη εκδίκαση θα γίνει στις 25/6.

Η Τουρκία παλιότερα προφυλάκισε δύο ακόμη Τούρκους πολίτες-εργαζόμενους στο αμερικανικό προξενείο, κατηγορώντας τους ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης. Οι προφυλακίσεις αυτές  προκάλεσαν την αναστολή των αιτημάτων για μη μεταναστευτική βίζα και έφεραν ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών.

https://tr.sputniknews.com/turkiye/201904261038880598-reuters-turkiye-ucuncu-bir-abd-konsolosluk-calisanina-daha-dava-acti/

26/4/2019

Previous Article

ΝΕΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΜΙΤ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ

Next Article

Πρύτανης πανεπιστημίου Κασταμονής: ¨Αρχαία τουρκική πατρίδα η δυτική Θράκη και τα Βαλκάνια¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *