Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τούρκος αντιπροέδρος Οκτάι: ¨Αν δεν θες να δώσεις F-35 μην δίνεις, η Τουρκία δεν απειλείται¨

0 σχόλια Share:

………
………
Έτσι συνέβη και με τους S-400. Υπήρχε ανάγκη. Υπήρξαν συζητήσεις με όλους και με τις ΗΠΑ και συζητήθηκαν και οι Πάτριοτ.  Οι συνθήκες ήταν πολύ πιο κατάλληλες με τους S-400. Πάρθηκε η απόφαση και υπογράφηκαν οι συμφωνίες. Λέμε λοιπόν πως η Τουρκία αυτά τα πήρε, δεν θα τα πάρει. Η Τουρκία δεν είναι ένα κράτος τσαντίρι, δεν είναι ένα κράτος φυλών. Ούτε είναι ένα κράτος 100-200 ετών όπως άλλα. Η υπόσχεση που δίνει και η συμφωνία που έχει την υπογραφή της, έχει βαρύτητα. Λένε, δεν δίνουμε το ένα, δεν δίνουμε το άλλο. Αν δεν θες να δώσεις μην τα δίνεις. Κανείς δεν μπορεί να απειλεί την Τουρκία. Εμείς είμαστε χώρα-εταίρος στο σχέδιο F-35. Στον σχεδιασμό και στην κατασκευή μετέχει η TUSAŞ. Δεν είμαστε μόνο καταναλωτές. . Αυτό τι μας επιφέρει, γνωρίζετε; Αυτό διασφαλίζει το να τελειώσουμε πιο γρήγορα το μαχητικό αεροσκάφος πάνω στο οποίο εργαζόμαστε.
………
Ως Τουρκία δεν επιτρέπουμε να βλάψουν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στο νησί. Σχετικά με αυτό, αν είναι να πληρώσουμε κάποιο τίμημα θα το πληρώσουμε, αλλά θα κάνουμε και άλλους να πληρώσουν.  Μην προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε γλώσσα απειλών. Κινούμαστε στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου, πράττουμε ότι ειναι ανάγκη. Το διεθνές δίκαιο, αν δείτε εκεί στον νότο, δίνει σε εμάς την αρμοδιότητα  για έρευνα και γεώτρηση  στα εκεί οικόπεδα. Εμείς κάνουμε χρήση αυτού του δικαιώματος μας. Η χρήση αυτού του δικαιώματος μπορεί να πονάει κάποιους, μπορεί να βλάπτει τα δικαιώματα τους. Αν θέλουν να πάρουμε άδεια, ας μην μας παρεξηγήσουν, αλλά εμείς δεν θα ακολουθήσουμε αυτόν το δρόμο. Το Μπαρμπαρος έκανε σεισμικές έρευνες, το Πορθητής κάνει γεωτρήσεις, το Γιαβούζ θα μετάσχει κι αυτό στο αδελφό του πλοίο. Αυτά που μέχρι χτες τα κάναμε με υπηρεσίες από άλλους, σήμερα τα κάνουμε μόνοι μας. Νόμιζαν πως επρόκειτο για αστείο. Νόμιζαν πως κάνουμε μπλόφα. Η Τουρκία δεν κάνει μπλόφες. Εάν δηλώνουμε κάτι τότε, μπορεί η χρονική συγκυρία να είναι διαφορετική, αλλά αργά ή γρήγορα θα το κάνουμε.” .
…….

https://m.yeniakit.com.tr/haber/cumhurbaskanligindan-sert-cikis-vermezsen-verme-hic-kimse-turkiyeyi-tehdit-edemez-808355.html
21/6/2019
Previous Article

Μόνο αυτά μας ζητά το υπουργείο Eξωτερικών της Τουρκίας…

Next Article

Ερντογάν: “Και ο Κούρδος άνθρωπος είναι ” !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *