Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΑΔΑΝΩΝ: ¨ΑΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ S-400…

0 σχόλια Share:
Spread the love

Αμερικανός πρόξενος : Υποβάλλαμε μια γενναιόδωρη πρόταση στην Τουρκία σχετικά με τους Πάτριοτ

Ο Αλεχάντρο Μπάεζ-πρόξενος των ΗΠΑ στα Άδανα, ανέφερε πως η χώρα του υπέβαλλε στην Τουρκία μια γενναιόδωρη πρόταση σχετικά με τους πυραύλους Πάτριοτ και είπε πως ¨Αν η Τουρκία αποδεχθεί την πρόταση δεν θα απομείνει κανένα πρόβλημα για τα F-35¨.

Ο Μπάεζ συναντήθηκε στην οικία του με δημοσιογράφους και σχολίασε την αγορά του αντιαεροπορικού συστήματος S-400 από την Ρωσία. O Μπάεζ ανέφερε πως στην χώρα του υπάρχει ο νόμος Περί Αγώνα εναντίον των εχθρών των ΗΠΑ μέσω Επιβολής Κυρώσεων (CAATSA) και υπενθύμισε πως η Τουρκία λόγω της απόφασης της για τους S-400 μπορεί στα πλαίσια αυτού του νόμου να βρεθεί αντιμέτωπη με κυρώσεις.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικλ Πομπέο την περασμένη εβδομάδα δήλωσε πως σε περίπτωση ου η Τουρκία παραλάβει του S-400 από την Ρωσία μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με κυρώσεις στα πλαίσια του νόμου CAATSA.

Σύμφωνα με το DHA ο Μπαεζ ανέφερε τα εξής: ¨Το θέμα στην πραγματικότητα δεν είναι η Τουρκία αλλά η Ρωσία.  Κατ΄εφαρμογή αυτού του νόμου οι μεγάλες συμφωνίες και ειδικά στον αμυντικό τομέα με την Ρωσία επιφέρουν κυρώσεις. Στον νόμο αυτό δεν υπάρχουν εξαιρέσεις, απλά υπάρχει μια ευελιξία στο τι κυρώσεις μπορούν να εφαρμοστούν. Αντιλαμβανόμαστε τις αμυντικές ανησυχίες της Άγκυρας, τις καταναοούμε και τις γνωρίζουμε, για αυτό και συζητούμε με την Τουρκία εντός του ΝΑΤΟ για εναλλακτικές που δεν θα επιφέρουν αυτές τις κυρώσεις. Υποβάλλαμε μια γενναιόδωρη πρόταση στην Τουρκία σχετικά με τους Πάτριοτ. Αν σε αυτή την διαδικασία η Τουρκία αποδεχτεί την πρόταση, δεν θα έχει ανησυχίες ασφάλειας και θα πάρει ένα σύστημα που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί εντός του ΝΑΤΟ. Έτσι δεν θα υπάρχει και πρόβλημα με εμάς ή με άλλα μέλη της συμμαχίας, ούτε για τα F-35. Οι διάλογοι αυτοί συνεχίζονται και ελπίζουμε να προχωρήσουμε με τους Πάτριοτ ως εναλλακτική για τους S-400. Φυσικά αυτό είναι μια απόφαση που πρέπει να πάρει η τουρκική κυβέρνηση, αλλά θα πρέπει να ξέρει και τι αποτελέσματα θα υπάρξουν αν συνεχίσει με τους S-400.

……………….

ABD’li konsolos: Türkiye’ye Patriot konusunda cömert bir teklif yaptık

19/4/2019

Previous Article

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΠΑΛΙ ΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ – BINTEO

Next Article

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΚΑΡ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *