Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

No Comments Share:

130220162219510354821_2

………………..

¨Οι εξελίξεις στο πλαίσιο της Συρίας προκαλούν μια μεγάλη ανθρωπιστική κρίση και έχουν πάρει την μορφή μιας απευθείας απειλής κατά της εθνικής μας ασφάλειας. Μάλιστα η Ρωσία μια ξένη δύναμη που λειτουργεί σαν μια δύναμη εισβολής, με τις αεροπορικές επιχειρήσεις που εκτελεί σε βάρος των στοιχείων της αντιπολίτευσης – με τρόπο που βοηθά την ISIS-  σε όλες τις πόλεις της Συρίας και χτυπώντας στο Μπαγιρμπουτζάκ τους Τουρκμένους, στο Χαλέπι τους Κούρδους, τους Άραβες και τους Τουρκμένους, δυστυχώς έκλεισε την περασμένη εβδομάδα την γραμμή ανθρωπιστικής βοήθειας Τουρκίας-Χαλέπι. Το Χαλέπι αυτή την στιγμή βρίσκεται σε πολιορκία και υπό την απειλή εισβολής.  Με το κλείσιμο της πρόσβασης εκεί, αυτοί που ζούνε εκεί γίνονται ένα μεταναστευτικό ρεύμα για να σώσουν τις ζωές τους. Άλλωστε ο στόχος των δυνάμεων που χρησιμοποιούν σαν πιόνι το YPG είναι να προκαλέσουν ένα ισχυρό μεταναστευτικό ρεύμα, να αλλάξουν την δημογραφία στην Συρία, να αλλάξουν την σύνθεση του πληθυσμού στο Χαλέπι και να την καταστήσουν μια πόλη όπου θα βρίσκονται μόνο οι καθεστωτικές δυνάμεις.

……………..

Πριν από μερικές μέρες παράλληλα με την αποκοπή του διαδρόμου Χαλέπι-Τουρκία, ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις άρχισαν επίθεση στο Αζέζ και ταυτόχρονα δυνάμεις του YPG άρχισαν επίθεση επίσης κατά του Αζέζ. Χτες και σήμερα η ίδια  συνεργασία, αυτή η τρομοκρατική οργάνωση-προέκταση του συριακού καθεστώτος επιτέθηκε στο Αζέζ. Μάλιστα στην διάρκεια αυτών των επιθέσεων υπήρξαν και παρενοχλήσεις με πυρά στα σύνορα μας. Εμφανίστηκε δηλαδή μια κατάσταση στην οποία έπρεπε να εφαρμόσουμε τους κανόνες εμπλοκής.  Για να μην επιτρέψουμε το μεταναστευτικό ρεύμα προς την Τουρκία αλλά και ενώπιον της απειλής οι δυνάμεις αυτές (που ξεκάθαρα είναι προέκταση του ΠΚΚ) να συστήσουν τον δικό τους χώρο στην Συρία, στα πλαίσια των κανόνων εμπλοκής, προβήκαμε σε απάντηση κατά αυτών των απειλητικών δυνάμεων στο  Αζέζ και στην γύρω περιοχή.  Το επαναλαμβάνω, αυτό ήταν ένα μόνο βήμα στα πλαίσια των κανόνων εμπλοκής… Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να πάρει κάθε μέτρο που πρέπει για να προστατεύσει τα σύνορα της, για να προστατεύσει τους πρόσφυγες που κατευθύνονται σε αυτήν, για να διαφυλάξει τα στοιχεία της αντιπολίτευσης που είναι και η μόνη ελπίδα για την Συρία και για να μην υπάρξει μια εθνοκάθαρση,.

………………

………………

Το YPG θα απομακρυνθεί αμέσως από το Αζέζ και τον περίγυρο του,  δεν θα πλησιάσει καν στο Αζέζ. Δεν θα προσπαθήσει ξανά να σπάσει τον διάδρομο. Δεν θα έχουν την χαρά να χρησιμοποιήσουν το αεροδρόμιο Μιννάκ κατά της Τουρκίας ή των δυνάμεων της αντιπολίτευσης.

…………..

http://www.dha.com.tr/bu-angajman-kurallari-cercevesinde-atilan-bir-adimdir_1137064.html

13/2/2016

Previous Article

ΚΑΦΡΙΛΑ

Next Article

ΗΠΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ : ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *