Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ

0 σχόλια Share:

Τον Φεβρουάριο το ΑΣΣ Τουρκίας-Ελλάδας

3775347598davutolu

Ο πρωθυπουργός Νταβούτογλου στην ομιλία του κατά τη Γενική Συνέλευση της Επιτροπής Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων αναφέρθηκε σε πολλά θέματα

Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που θα έρθει σε δύσκολη θέση με κυρώσεις, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

Σε ομιλία του κατά τη Γενική Συνέλευση της Επιτροπής Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων στην Κωνσταντινούπολη, είπε το εξής:

«Η παλιά Τουρκία ήταν κλεισμένη στο καβούκι της, στον εαυτό της, αλλά η νέα Τουρκία έχει σπάσει όλα τα καβούκια της και έχει ανοίξει στον κόσμο από κάθε άποψη».

Οι καρποί της πολιτικής σταθερότητας και του πολιτικού κύρους, φαίνονται περισσότερο από όλα στην οικονομία, τόνισε ο Νταβούτογλου.

«Το ότι η Τουρκία τα 14 τελευταία χρόνια έστρεψε το πρόσωπο και όχι την πλάτη στον κόσμο, επέφερε πολύ σπουδαία αποτελέσματα από άποψη οικονομικών δραστηριοτήτων. Ο όγκος εξωτερικού εμπορίου που ήταν 87,6 δισεκατομμύρια δολάρια το 2002, το 2014 αυξήθηκε κατά 3,6 φορές περισσότερο και διαμορφώθηκε σε 400 δισεκατομμύρια. Το 2002 οι εξαγωγές μας ήταν 36 δισεκατομμύρια και το 2014 φτάσαμε τα 158 δισεκατομμύρια δολάρια».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι στη συνάντηση που είχαν με τον Έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την επόμενη σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας στην Σμύρνη κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου.

«Θεού θέλοντος θα ξεκινήσουμε και τις πτήσεις Αθήνα-Σμύρνη των Τουρκικών Αερογραμμών και ο πρώτος επιβάτης θα είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας», δήλωσε.

Αναφερόμενος στις σχέσεις με τη Ρωσία, ο πρωθυπουργός σημείωσε τα παρακάτω:

«Θα ήθελα να επισημάνω για άλλη μια φορά ότι διαθέτουμε ισχυρή βούληση για την συνέχιση των σχέσεων μας με τη Ρωσία όπως παλιά με τον καλύτερο τρόπο. Είμαστε έτοιμοι για κάθε συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων με την Ρωσία. Αλλά με τίποτα δεν θα επιτρέψουμε να μας επιβάλει κάτι. Προσπαθώντας για την επίλυση αυτής της πολιτικής κρίσης γύρω από το τραπέζι, δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε με οικονομικές κυρώσεις να χαλάσουν οι σχέσεις μας και να αλλάξει η φύση των σχέσεων μας. Η προστασία των συνόρων της Τουρκίας, του εναέριου χώρου της, των θαλάσσιων συνόρων της, είναι για την κυβέρνηση αυτής της χώρας και δικαίωμα και τιμή μας. Εκπληρώσαμε το αμυντικό μας καθήκον και αυτό είναι το πιο φυσικό μας δικαίωμα βάσει του διεθνούς δικαίου. Οι κανόνες εμπλοκής είναι γνωστοί για την ασφάλεια των συνόρων της χώρας μας».

………………..

ΤRT  19/12/2015

Previous Article

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΤΑΓΙΠ…

Next Article

ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ¨ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ¨Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΔΑΔ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *