Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΧΜΕΤ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ

0 σχόλια Share:

Τα άγνωστα για τον Νταβούτογλου

image

Να η ζωή και οι άγνωστες πτυχές του νέου υποψήφιου για την πρωθυπουργία Αχμέτ Νταβούτογλου

ΣΤΑ 4 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ

Ο υπουργός Εξωτερικών, νέος πρόεδρος του ΑΚΡ και υποψήφιος για την πρωθυπουργία γεννήθηκε το 1959 στην κορυφή των όρεων Τόρος, στο Τάσκεντ του νομού Ικονίου. Η μητέρα του η Μεμνουνέ πέθανε όταν ήταν 4 ετών. O πατέρας του ο υποδηματοποιός Μεχμέτ Ντουράν Νταβούτογλου, παντρεύτηκε ξανά. Έτσι ο Νταβούτογλου δέχτηκε σαν κανονική του μητέρα την θετή του μητέρα την Σεφουρέ Νταβούτογλου. Ο Μεχμέτ Ντουράν Νταβούτογλου μετά από τον θάνατο της πρώτης συζύγου του, πήρε την οικογένεια του και εγκαταστάθηκαν στην Κωνσταντινούπολη. Ο Αχμέτ Νταβούτογλου μέχρι την 4η δημοτικού φοίτησε στο δημοτικό Χατζή Σουλεϊμάν. Μεταφέρθηκαν στην περιοχή Μπαχτσελίεβλέρ και τελείωσε εκεί το δημοτικό. Μετά την αποφοίτηση του από το Λύκειο Αρένων Κωνσταντινούπολης,φοίτησε στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Οικονομίας του πανεπιστημίου του Βοσπόρου. Έκανε το μεταπτυχιακό του στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του πανεπιστημίου του Βοσπόρου και το ντοκτορά του στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων.

Άρχισε να εργάζεται στο Διεθνές Ισλαμικό Πανεπιστήμιο της Μαλαισίας. Ίδρυσε το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών στο πανεπιστήμιο αυτό και υπηρξε πρόεδρος σε αυτό. Έγινε κοσμήτορας και καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του πανεπιστημίου του Μαρμαρά. Παρέδωσε μαθήματα στις Ένοπλες Δυνάμεις και στην Σχολή Αξιωματικών.

ΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΠΝΤΟΥΛΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛ

Με τον 11ο πρόεδρο της δημοκρατίας Αμπντουλλαχ Γκιούλ γνωρίστηκε την δεκαετία του 80 και η φιλία τους συνεχίστηκε. Όταν το 2002 ο Αμπντουλλάχ Γκιούλ συνέστησε κυβέρνηση, ο Νταβούτογλου ανελαβε καθήκοντα αρχισυμβούλου στην πρωθυπουργία. Μετά από πρόταση του Γκιούλ και με την έγκριση του τότε προέδρου της δημοκρατίας Αχμέτ Νετζντέτ Σεζέρ, απέκτησε τον τίτλο του πρέσβη. Με την παράδοση της πρωθυπουργίας από τον Γκιούλ στον Ερντογάν, ο Νταβούτογλου συνέχισε να ασκεί τα καθήκοντα του. Στην 60η κυβερνηση διορίστηκε στο υπουργείο Εξωτερικών. Εξελέγη βουλευτής Ικονίου με το κόμμα ΑΚΡ. Στην 61η κυβέρνηση συνέχισε να ασκεί τα καθήκοντα του ως υπουργός Εξωτερικών.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΖΩΗ

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου παντρεύτηκε το 1984 με την ειδικό σε γυναικολογικές ασθένειες και γέννες Σάρα Νταβούτογλου. Το ζεύγος Νταβούτογλου έχει 4 παιδιά, την Σεφουρέ, την Μεϊμουνέ, την Χατζέρ Μπικέ και τον Μεχμέτ. Η μεγάλη η κόρη η Σεφουρέ είναι παντρεμένη με τον Αχμέτ Οζοκούρ- 3ο εγγονό του Σαμπρί Ουλκέρ-ιδρυτΉ του ομίλου Γιλντίζ, ενώ η μεσαία κόρη η Μεϊμουνέ είναι παντρεμένη με τον Ταλχά Τοπτσού-γιο του αντιπροέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κωνσταντινούπολης Ντουρσούν Τοπτσού. H Βεσιλέ η αδερφή του πρωθυπουργού Ερντογάν είναι στενή φίλη με την Σάρα, ενώ η Σάρα ήταν η γιατρός που ξεγένησε την κόρη του Ερντογάν, την Εσρά Αλμπαϊράκ.

DHA 21/8/2014

Previous Article

ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΤΟΥΡΚΙΣΜΟΥ ΠΟΜΑΚΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Next Article

OΙ …ΜΑΡΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *