Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Η ΥΑΙΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ

No Comments Share:

Ο Νταβούτογλου ανακοίνωσε την απόφαση του για πόλεμο στην Συρία

davutoglu4353647

Ο Φικρέτ Μπιλά στο σημερινό του άρθρο με αφορμή την συνάντηση του με τον Νταβούτογλου έγραψε για το ¨μοντέλο Κοσσόβου¨. Σύμφωνα με τα όσα γράφει ο Μπιλά και του περιέγραψε ο Νταβούτογλου, η Τουρκία είναι έτοιμη να μετάσχει σε μια διεθνή συμμαχία.

………..

Ο Νταβούτογλου ανέφερε πως προτεραιότητα είναι η απόφαση των Ηνωμένων Εθνών και η από κοινού με το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κίνηση, αλλά ότι σε περίπτωση που δεν βγει μια τέτοια απόφαση από τον ΟΗΕ, θα εξετασθούν και άλλες εναλλακτικές. Ο Νταβούτογλου ανέφερε πως σε μια τέτοια περίπτωση η Τουρκία είναι έτοιμη να μετάσχει σε έναν διεθνή συνασπισμό.

……………..

Ο Νταβούτογλου συνοψίζοντας την κατάσταση ανέφερε :

¨Η Τουρκία από την αρχή υποστηρίζει πως η διεθνής κοινότητα δεν πρέπει να παραμένει θεατής στις σφαγές που γίνονται στην γειτονική της Συρία από το καθεστώς Άσαντ. Ο κόσμος έχει βιώσει τέτοιες σφαγές και υπήρξαν κυρώσεις. Το γεγονός πως ηγέτης και καθεστώς που ακολουθούν τέτοιες πρακτικές παραμένουν δίχως κυρώσεις, ουσιαστικά καταργεί την αποτρεπτική ισχύ της διεθνούς κοινότητας. Για αυτό είναι ανάγκη όσοι διαπράττουν ανθρώπινα εγκλήματα και εγκλήματα πολέμου, να τιμωρούνται. Σήμερα βλέποντας την Συρία, διαπιστώνουμε πως το καθεστώς Άσαντ χρησιμοποιεί μεθόδους που ξεπερνάνε τις απάνθρωπες πρακτικές που υπήρξαν στην Βοσνία. Στην Βοσνία υπήρξαν δολοφονίες, ελεύθεροι σκοπευτές κυνηγούσαν έναν έναν τους ανθρώπους. Αυτές οι μέθοδοι δεν έπρεπε να μείνουν χωρίς κυρώσεις και δεν έμειναν. Ο Άσαντ με τα μαχητικά αεροπλάνα ρίχνει βόμβες πάνω στον ίδιο του τον λαό. Όπως φάνηκε από τα τελευταία γεγονότα, κάνει επιχειρήσεις με δολοφονικά αέρια, σκοτώνοντας ακόμη και παιδιά. Για αυτό το λόγο ο ΟΗΕ δεν πρέπει να παραμείνει άλλο θεατής, και αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας δεν πρέπει να παραμείνει δίχως κυρώσεις. Αυτή είναι η στάση που ακολουθεί η Τουρκία από την αρχή.

…………………

Εάν δεν ληφθεί μια τέτοια απόφαση από τον ΟΗΕ, τότε θα εξεταστούν και άλλες εναλλακτικές όπως ήδη γίνεται αυτές τις μέρες. Από τώρα 36-37 χώρες συζητούν αυτές τις εναλλακτικές. Εάν σε αυτή τη διαδικασία σχηματιστεί μια συμμαχία ενάντια στην Συρία, η Τουρκία θα λάβει μέρος σε αυτήν.

………………….¨

Haber.sol.org 26/8/2013

Previous Article

ΣΚΙΤΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Next Article

ΤΟ ΤΟΥΙΤ ΤΟΥ ΚΟΡΑΪ ΧΑΣΑΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *