Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ

No Comments Share:

Νταβούτογλου : Πήραμε αυτό που ζητούσαμε 

Ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, δήλωσε πως αντιμετώπισε ως μια εξέλιξη-έκπληξη την δήλωση συγγνώμης από το Ισραήλ για την επίθεση στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά, και ότι 3 χρόνια τώρα περίμενε αυτό το στάδιο.

Σύμφωνα με την είδηση στο πρακτορείο Τζιχάν, ο υπουργός Εξωτερικών Νταβούτογλου, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του TRT σχολίασε την συγγνώμη που ζήτησε το Ισραήλ από την Τουρκία. Ο Νταβούτογλου άρχισε τις δηλώσεις του ευχόμενος έλεος για τους σφαγιασθέντες στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά, και είπε πως ήταν μια δύσκολη περίοδος στην οποία όλοι έζησαν πικρές μέρες.

Ο Νταβούτογλου υπενθύμισε την ομιλία που έκανε στα Ηνωμένα Έθνη μετά την επίθεση στο Μαβί Μαρμαρά, και τα 7 σημεία που ζητούσε. Ο Νταβούτογλου τα παρέθεσε πάλι λέγοντας πως αυτά ήταν η έκδοση απόφασης από τον ΟΗΕ, η διενέργεια έρευνας, η επιστροφή των συλληφθέντων και αυτών που είχαν γίνει μάρτυρες, η επιστροφή του πλοίου, και προσέθεσε πως ¨Είχαν μείνει τρία αιτήματα : Συγγνώμη, αποζημίωση και κατάργηση του εμπάργκο και ανάπτυξη της Γάζας¨.

Ο Νταβούτογλου τόνισε πως η Τουρκία ακόμη και αν περάσουν χρόνια ακολουθεί την πολιτική που καθόρισε, και ότι σήμερα εκπληρώνονται τα βασικά της αιτήματα. Ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως στα τρία περασμένα χρόνια υπήρξαν σκληρές διαπραγματεύσεις, στην διάρκεια των οποίων τα τρία αυτά αιτήματα τίθεντο σε κάθε επίπεδο, και υπενθύμισε πως ο πρωθυπουργός Ερντογάν είχε τονίσει πως δεν πρόκειται να αλλάξει γνώμη για αυτά.

Ο Νταβούτογλου είπε πως ¨Σε περασμένες περιόδους αρκετές φορές υπήρξε μεγάλη προσέγγιση. Αλλά δυστυχώς, λόγω των εσωτερικών πολιτικών ισορροπιών του Ισραήλ, γινόταν πίσω βήμα¨.

Είπε πως κατά την τελευταία επίσκεψη στην Τουρκία του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζων Κέρρι, έδωσε το σαφές μήνυμα πως ¨Εάν είναι επιθυμητή η βελτίωση των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ, τότε πρέπει να εκπληρωθούνε αυτοί οι τρεις όροι¨.

……………

Haber.sol.org 23/3/2013

Σχ : Μήπως ήρθη ο αποκλεισμός στην Γάζα και δεν το μάθαμε ;

Previous Article

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΚΚ

Next Article

Ο ΑΝΕΤΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΙΛΛΙΕΤ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *