Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ο ΥΠΕΞ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΝΑΤΟ-ΙΣΡΑΗΛ

0 σχόλια Share:

Ο ΥΠΕΞ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΝΑΤΟ-ΙΣΡΑΗΛ

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου αποκάλυψε τις τρεις βασικές αρχές σχετικά με το Ισραήλ που θα τηρηθούν στις νατοϊκές δραστηριότητες

Ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου είπε ότι το ΝΑΤΟ εδώ και δυο χρόνια βρίσκεται στην θέση να μην μπορεί να εκτελεί οποιαδήποτε δραστηριότητα και πως ζητά συνέχεια από την Τουρκία να άρει τον αποκλεισμό σε βάρος του Ισραήλ.

Ο Νταβούτογλου σε εκπομπή ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού είπε ότι εξέφρασαν στο Ισραήλ πως δεν θα παραιτηθούν απολύτως από τις τρεις βασικές αρχές τους, τονίζοντας πως η στάση τους αυτή δεν άλλαξε ποτέ. Ο υπουργός Εξωτερικών είπε επίσης ότι ο Γενικός Γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, πρότεινε μια φόρμουλα η οποία βασίζεται στις τρεις αυτές βασικές αρχές της Τουρκίας.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας είπε ότι το πρόγραμμα συνεργασίας τους επανασχεδιάζεται χωρίς να βλαφτούν απολύτως οι τρεις βασικές αρχές και με την προϋπόθεση να ισχύουν και το 2013.

Ο Νταβούτογλου μίλησε για τις τρεις βασικές αρχές στις οποίες δεν θα κάνει καμία παραχώρηση η Τουρκία.

«Σύμφωνα λοιπόν με αυτό το σχέδιο καμία νατοϊκή δραστηριότητα δεν θα λάβει χώρα στο Ισραήλ. Το Ισραήλ δεν θα συμμετάσχει σε καμία νατοϊκή επιχείρηση, άσκηση και καμία επιχείρηση στρατιωτικής φύσεως. Κανένας άνδρας των δυνάμεων ασφαλείας του Ισραήλ δεν θα αναλάβει δράση με στελέχη των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, δεν θα βρεθούν δίπλα-δίπλα. Επανεξετάσαμε όλες τις δράσεις συνεργασίας έτσι ώστε να γίνουν δεκτές αυτές οι τρεις βασικές αρχές».

Ο Νταβούτογλου είπε ότι με τον επανασχεδιασμό του προγράμματος συνεργασίας ετοιμάστηκε ένα νέο πακέτο σύμφωνα με το οποίο χώρες όπως η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Αζερμπαϊτζάν, οι Δημοκρατίες της Κεντρικής Ασίας, μάλιστα χώρες όπως η Αίγυπτος, η Τυνησία και το Μαρόκο θα μπορούν να συμμετάσχουν στις νατοϊκές δραστηριότητες χωρίς να υπάρχουν περιορισμοί.

 ΤRT 29/12/2012

Σχ : Οι όροι που θέτει η Τουρκία είναι να ζητήσει το Ισραήλ συγγνώμη για την επίθεση στο Μαβί Μαρμαρά, να πληρώσει αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων και να άρει τον αποκλεισμό της Γάζας. 

Previous Article

ΠΡΟΞΕΝΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΟΤΥΛΗ

Next Article

ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΔΑΡΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!