Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ

No Comments Share:

Ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ

Ο υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για τις προϋποθέσεις της Τουρκίας

Ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου υπενθύμισε τις προϋποθέσεις της Τουρκίας σχετικά με τις σχέσεις με το Ισραήλ και είπε δεν πρόκειται να υπάρξει συζήτηση πάνω στις προϋποθέσεις.

Αναφέρεται ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ ο οποίος απάντησε τις ερωτήσεις ενός ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού, έκανε δηλώσεις περί της συνάντησης του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών Φεριδούν Σινιρλίογλου με τον εκπρόσωπο του Νετανιάχου.

Ο κ. Νταβούτογλου σημείωσε ότι η συνάντηση δεν ήταν για διάλογο αλλά απλά οι δύο πλευρές έστειλαν τα μηνύματα τους. Από την άλλη είπε ότι η Τουρκία έδειξε ότι είναι πρόθυμη να συζητήσει αυτά τα θέματα. Επίσης ο Νταβούτογλου υπογράμμισε ότι η Τουρκία ανέφερε τις προϋποθέσεις της.

Εν τω μεταξύ ο υπουργός Εξωτερικών σχολίασε και τους πυραύλους Patriot που στάλθηκαν από το ΝΑΤΟ για να εγκατασταθούν στην συνοριακή περιοχή με τη Συρία. Ο Νταβούτογλου είπε ότι με το που θα τερματιστεί η ατμόσφαιρα ανασφάλειας θα σταλούν πίσω οι πύραυλοι.

Από την άλλη ο Νταβούτογλου απάντησε τις ερωτήσεις περί των αεροσκαφών έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου AWACS. Ο Νταβούτογλου είπε ότι αυτά αποτελούν το αναπόσπαστο μέρος ενός συστήματος που θα σταλούν σε περίπτωση που δεν χρειάζονται. Συνέχισε ότι τα AWACS θα φτάσουν από την Ολλανδία, Αμερική και τη Γερμανία επίσης οι ίδιοι ευχαρίστησαν τις χώρες αυτές για την υποστήριξη τους.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έκανε αναφορά και στην ένταση μεταξύ της κυβέρνησης του Μαλίκι και της Περιφερειακής Διοίκησης στα Βόρεια του Ιράκ ότι η Τουρκία αισθάνεται ανησυχία για τις εξελίξεις.

Τέλος ο Νταβούτογλου σημείωσε ότι η Τουρκία είναι σε επαφή με τον επικεφαλή της περιφερειακής διοίκησης στο Βόρειο Ιράκ, Μασούντ Μπαρζανί αλλά ο ίδιος σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις δεν ζήτησε κάτι ειδικότερα από την Τουρκία.

 TRT 25/11/2012

Previous Article

¨ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΓΙΟΣ ΠΕΘΑΝΕ ; ¨

Next Article

ΚΟΛΑΣΗ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *