Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ

No Comments Share:

Σημαντική δήλωση περί θανατικής ποινής 

Ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου προέβη σε σημαντικές δηλώσεις σχετικά με την συζήτηση περί θανατικής ποινής που άρχισε ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 ¨Ο κύριος πρωθυπουργός έκανε εκείνη την δήλωση εννοώντας τον Αντερς Μπρέιβικ που δολοφόνησε δεκάδες άτομα στην Νορβηγία. Το έκανε για να τραβήξει την προσοχή στην διάπραξη τέτοιου είδους σφαγών. Είμαστε πιστοί στις δεσμεύσεις μας απέναντι στην Ε.Ε. αλλά το ίδιο περιμένουμε και από την Ε.Ε.¨

Ο Νταβούτογλου έκανε αυτή τη δήλωση στην σύνοδο του τουρκοιταλικού φόρουμ στην Ρώμη. Η ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών προήλθε από την συντονίστρια του πάνελ και αντιπρόεδρο στην ιταλική γερουσία Έμμα Μπονίνο. Η Μποννίνο είπε : ¨Αιθανόμαστε μεγάλη ανησυχία σχετικά με τις δηλώσεις περί θανατικής ποινής. Βλέποντας αυτές τις δηλώσεις αναρωτιόμαστε αν η Τουρκία επιθυμεί πραγματικά να εισέλθει στην Ε.Ε. Τι απαντάτε σε αυτό ;¨.

Ο Νταβούτογλου ανέφερε πως η Τουρκία και οι Τούρκοι αποτέλεσαν σημαντικό κομμάτι της ευρωπαϊκής ιστορίας και είπε πως ¨ Σε αυτούς ου αναφέρουν πως η Τουρκία έχει στρέψει το πρόσωπο της στην ανατολή έχω να πω μόνο μια κουβέντα. Διαβάστε ιστορία¨.

¨ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΑΠΟΡΙΦΘΟΥΜΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ¨

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου συνέχισε λέγοντας πως ¨Ακόμη και αν απορριφτούμε, είμαστε Ευρωπαίοι. Η υποψηφιότητα μας για την Ε.Ε. αποτελεί ακόμη μια στρατηγική επιλογή για εμάς¨.

¨ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ Ε.Ε.¨

Ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως η Τουρκία δεν είναι αυτή που ήταν πριν 10 χρόνια και είπε : ¨ Κατά την τελευταία περίοδο μετά το πέρασμα στην δημοκρατία, δόθηκαν χαμηλότοκα δάνεια στην Αίγυπτο 2 δις $ και στην Τυνησία 500 εκ. $. Σε αρκετές χώρες παρείχαμε ανθρωπιστική βοήθεια. Δεν έχουμε προσδοκία από οικονομικής απόψεως. Εάν χρειαστεί μπορούμε να βοηθήσουμε και την Ε.Ε.¨.

 Εφ. Χουριέτ 13/11/2012

Previous Article

ΔΥΣΚΟΛΟΣ Ο ΧΩΡΙΣΜΟΣ….

Next Article

ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ DEB

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *