Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΚΛΗΡΑ ΛΟΓΙΑ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ Η.Ε.

No Comments Share:

ΣΚΛΗΡΑ ΛΟΓΙΑ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ Η.Ε.

Νιώθω λύπη που βλέπω οι κινήσεις των Ηνωμένων Εθνών να υπολείπονται των προσδοκιών μας στο θέμα της Συρίας είπε ο ΥΠΕΞ

Ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, μίλησε σκληρά στην συνεδρία για τους Σύριους πρόσφυγες που πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόσκληση της Γαλλίας που προεδρεύει του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

«Νιώθω λύπη που βλέπω οι κινήσεις των Ηνωμένων Εθνών να υπολείπονται των προσδοκιών μας στο θέμα της Συρίας» είπε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας και συμπλήρωσε ότι πάει χαμένη μια ιστορική ευκαιρία.

Ο Νταβούτογλου κατέθεσε επίσης προτάσεις σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν επειγόντως όσον αφορά τη Συρία.

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι δεν επιδεικνύεται η αναγκαία αποφασιστικότητα για τον τερματισμό της αιματοχυσίας στη Συρία και έκανε έκκληση για «επείγουσα δράση».

Σημείωσε επίσης ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν θα καταφέρει να τερματίσει το ανθρώπινο δράμα στη Συρία και πως δεν θα βγει ένα ισχυρό σχέδιο απόφασης.

Ο Νταβούτογλου επέκρινε το γεγονός ότι η συμμετοχή στη συνεδρία δεν ήταν στο επίπεδο των υπουργών Εξωτερικών λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής:

«Θέλω να πιστέψω ότι η απουσία των ομολόγων μου δεν αποτελεί μια ένδειξη της αδιαφορίας τους για τα όσα διαδραματίζονται στη Συρία.»

Ο Νταβούτογλου που έδωσε παραδείγματα από τις σφαγές του πρόσφατου παρελθόντος ζήτησε να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη.

«Το καθετί που συμβαίνει στη Συρία συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας. Το καθεστώς χρησιμοποιεί αεροσκάφη και βαριά όπλα εναντίον του ίδιου του λαού του. Αν δεν αναλάβουμε δράση θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα. Θα είναι ήσυχη η συνείδηση μας αν δεν κάνουμε τίποτα;»

Ο υπουργός Εξωτερικών στα πλαίσια των βημάτων που πρέπει να κάνουν τα Η.Ε. σχετικά με τα όσα διαδραματίζονται στην περιοχή ζήτησε από τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να επισκεφθούν τους προσφυγικούς καταυλισμούς στις γείτονες της Συρίας προκειμένου να πάρουν πληροφορίες από πρώτο χέρι.

Ο Νταβούτογλου πρότεινε επίσης την συγκρότηση μιας κοινής επιτροπής για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα με την συμμετοχή της Ύπατης Αρμοστείας των ΗΕ για τους Πρόσφυγες και των γειτονικών χωρών.

TRT 31/8/2012

Σχ : Σαν την ύαινα η Τουρκία θέλει επέμβαση αλλά φυσικά να επέμβουν άλλοι και να πάει αυτή μετά να πάρει κανένα ¨κόκαλο¨. Αυτό θα πει γείτονας !

Previous Article

8Η ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΓΚΙΟΥΛ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Next Article

¨ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΜΟΣΥΝΗ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΤΗΣ 30ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *