Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Νέες απειλές για αμερικανικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας

0 σχόλια Share:

Πεντάγωνο: ¨Οι ΗΠΑ μπορούν να φέρουν κυρώσεις και πέραν του F-35 στην Τουρκία

Αναφέρεται πως οι ΗΠΑ, ενάντια στην αγορά των S-400 της Τουρκίας από την Ρωσία, σχεδιάζουν να διευρύνουν περισσότερο τις οικονομικές κυρώσεις. Αναφέρεται πως οι κυρώσεις αυτές δεν θα αφορούν μόνο τις τουρκικές εταιρίες που παράγουν τα F-35 αλλά και άλλες βιομηχανίες αμυντικού υλικού.

Η υφυπουργός του Πενταγώνου και υπεύθυνη αγορών και εξοπλισμού στήριξης Έλλεν Λορντ, στην δήλωση της τόνισε πως βλέπουν την Τουρκία ως ένα σημαντικό σύμμαχο στο ΝΑΤΟ, αλλά πως αν παραληφθεί το αντιαεροπορικό σύστημα από την Ρωσία, τότε οι κυρώσεις που θα εφαρμοστούν, θα έχουν αντανάκλαση όχι μόνο στις εταιρίες που παράγουν κρίσιμα τεμάχια του F-35, αλλά και σε άλλες εταιρίες που παράγουν για την αμερικανική αμυντική βιομηχανία.

Σύμφωνα με την είδηση από το Euronews, στην δήλωση που έκανε η Ελλεν Λορντ στην έκθεση Air Show στο Παρίσι, είπε πως ¨Εξετάσαμε λεπτομερώς την επίδραση του θέματος S-400 και F-35 στην αμυντική και εμπορική μας βιομηχανία. Εκτός από τα F-35 στην αμυντική βιομηχανία εξετάσαμε όλα τα στοιχεία που μπορεί να τεθούν σε εφαρμογή στα πλαίσια του νόμου CAATSA¨.

Η Λορντ τόνισε πως επιθυμούν να συνεχίσουν τις συμμαχικές σχέσεις με την Τουρκία και ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση, αλλά όπως είπε μια πιθανή απόφαση για κυρώσεις θα επηρεάσει σκληρά την τουρκική βιομηχανία.

Η Έλλεν Λορντ είπε πως ¨Πραγματικά αυτό δεν θέλουμε να το κάνουμε¨

………………

https://tr.sputniknews.com/abd/201906181039395939-pentagon-abd-turkiyeye-f-35in-otesinde-yaptirimlar-getirebilir/
18/6/2019
Previous Article

Η δικογραφία για το πραξικόπημα ήταν έτοιμη από πριν…

Next Article

“Όλοι οι ψηφοφόροι του φιλοκουρδικου κόμματος είναι διασπαστές !”

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *