Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ρεπουμπλικάνοι στις ΗΠΑ, υπέβαλαν πρόταση στην γερουσία για κυρώσεις προς την Τουρκία

0 σχόλια Share:

 

Οι Ρεπουμπλικάνοι Ρικ Σκοτ και Τοντ Γιάνγκ υπέβαλαν στην αμερικανική γερουσία πρόταση νόμου που κάνει έκκληση για επιβολή κυρώσεων προς την Τουρκία που παρέλαβε το ρωσικής κατασκευής σύστημα S-400.

H αμερικανική κυβέρνηση σε περίπτωση παραλαβής από την Άγκυρα των ρωσικής κατασκευής πυραύλων S-400, σχεδιάζει την εφαρμογή μιας σειράς από κυρώσεις. Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε πως αναστέλει την συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα F-35. Μεταξύ των πιθανών κινήσεων είναι και να ενταχθεί η Τουρκία στα πλαίσια του νλόμου CAATSA (νόμος για κυρώσεις κατά των εχθρών των ΗΠΑ).

Σύμφωνα με την είδηση από το Ρόιτερς, η αγορά των S-400 από την Τουρκία, θεωρείται ως μια ¨Μεγάλη και απευθείας απειλή για την ασφάλεια των ΗΠΑ¨.

Σε περίπτωση που ψηφιστεί η πρόταση, προβλέπεται η πλήρης εφαρμογή των κυρώσεων που αναφέρονται στον νόμο CAATSA.

Στην πρόταση ζητείται επίσης να επανεξετασθεί η ιδιότητα της Τουρκίας ως μέλους του ΝΑΤΟ.

Η πρόταση των Ρεπουμπλικάνων είχε στήριξη και από Δημοκρατικούς. Ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντες-μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων, ανέφερε πως η αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα F-35 δεν είναι επαρκής και πρόσθεσε πως ο νόμος προβλέπει ποινές για ¨αυτούς που συνεργάζονται σε θέματα άμυνας και πληροφοριών¨ με την Ρωσία.

Ο Μενέντες πρόσθεσε πως σε περίπτωση που ο Τραμπ αρνηθεί να ενεργοποιήσει τον νόμο CAATSA, θα υποβάλλει πρόταση νόμου που θαν υποχρεώνει την αμερικανική κυβέρνηση σε εφαρμογή κυρώσεων προς την Τουρκία.

ABD’de Cumhuriyetçiler Türkiye’ye yaptırım için senatoya tasarı sundu

19/7/2019

Previous Article

Τώρα οι Τούρκοι ανακαλύπτουν τα μειονεκτήματα των F-35…

Next Article

Και ο Ντενκτάς να ήταν, τις ίδιες προτάσεις θα έκαμνε…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *