Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨ΕΡΝΤΟΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ¨ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ…

No Comments Share:

Ντι Βελτ: Η Τουρκία αλλάζει στην Βοσνία την αντίληψη του φιλελεύθερου Ισλάμ

Η γερμανική εφημερίδα Ντι Βελτ, υποστηρίζει πως η Τουρκία προσπαθεί να αλλάξει την αντίληψη του φιλελεύθερου Ισλάμ στην Βοσνία Ερζεγοβίνη.

Το κείμενο στην Ντ Βελτ έχει τίτλο ¨Ερντογανοποίηση στα Βαλκάνια¨  και περιγράφει πως η Τουρκία προβαίνει σε διάφορες δραστηριότητες γα να ενδυναμώσει τον ρόλο και την επίδραση του Ισλάμ στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Σύμφωνα με την είδηση από την DW, στην χώρα εκεί το Ισλάμ βιώνεται σαν ¨φιλελεύθερο¨, αλλά η Τουρκία θέλει να το αλλάξει αυτό. Στο κείμενο περιγράφονται οι παρατηρήσεις από  το Σεράγεβο και αναφέρεται πως ¨Η Τουρκία ξοδεύει πολλά χρήματα στην Βοσνία Ερζεγοβίνη για να προωθήσει εκεί το Ισλάμ και να στηρίξει την οθωμανική κληρονομιά.

Αναφέρεται επίσης πως η Τουρκία διαμέσου της ΤΙΚΑ, έχει επενδύσει 70 εκ. Ευρώ στην Βοσνία Ερζεγοβίνη και ότι με αυτά τα χρήματα δεν χρηματοδοτήθηκαν μόνο τζαμιά, αλλά έγιναν επενδύσεις στους τομείς της ενέργειας, των υποδομών, στις τράπεζες και στις τηλεπικοινωνίες

Στο κείμενο καταγράφεται η άποψη πως ο στόχος των προσπαθειών που κάνει η τουρκική κυβέρνηση εκεί, είναι η απόκτηση ισχύος και επιρροής. Υπενθυμίζεται επίσης πως ο Μπακίρ Ιζετμπέκοβιτς-Πρόεδρος του Συμβουλίου Προεδρίας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης και ο ΠτΔ Ερντογάν αποκαλούν ο ένας τον άλλο ¨αδελφό¨, όπως ότι και οι δύο αυτοί ηγέτες έχουν επηρεαστεί από την οργάνωση ¨Μουσουλμάνοι Αδελφοί¨.

Die Welt: Türkiye, Bosna’daki özgürlükçü İslam anlayışını değiştiriyor

19/11/2018

 

Σχ: Φανταστείτε πόσα ρίχνει η Τουρκία στην Θράκη μας… Κάποιοι από τους : ιμάμηδες, θεολόγους, ιστοσελίδες, ¨πολιτιστικούς¨ συλλόγους και άλλοι φορείς και οργανώσεις ¨φωνάζουν¨ για την χρηματοδότηση τους… Αλλά βέβαι εκεί δεν στέλνουμε την οικονομική αστυνομία… Γιατί άραγε;

Δείτε και μια φωτογραφία από τα γραφεία της ΤΙΚΑ στο Σεράγεβο.

Previous Article

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ AIRBNB ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ, ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ;

Next Article

ΕΡΝΤΟΓΑΝ : ¨ΔΕΝ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ¨…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *