Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Οι επίμαχες δηλώσεις του υποψήφιου για την προεδρία Τζο Μπάιντεν που ενόχλησαν την Τουρκία

0 σχόλια Share:

– NYT: Αισθάνεστε άνετα με τις Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να έχουν πυρηνικά όπλα στην Τουρκία δεδομένης της συμπεριφοράς του Ερντογάν;

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν περίπου 50 πυρηνικά όπλα με έδρα την Τουρκία. Αυτό άρχισε να προκαλεί δημόσια συζήτηση μετά την επίθεση της Τουρκίας στη Συρία τον Οκτώβριο. Η απάντηση είναι ότι το «επίπεδο άνεσης» μου μειώνεται πολύ. Πέρασα πολύ χρόνο με τον Ερντογάν. Περισσότερο από οποιονδήποτε στη κυβέρνηση μας, επειδή ο Ερντογάν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι θα μου μιλούσε μόνο επειδή νόμιζε ότι δεν ήμουν κατά του Ισλάμ. Θυμηθείτε όταν έκανα αυτή την ομιλία στο ΝΑΤΟ λέγοντας, όταν εξελέγη, «έπρεπε να επικοινωνήσετε. Αυτή είναι μια ευκαιρία να φέρουμε μια άλλη μουσουλμανική χώρα». Και ξέρατε γιατί ενεργούσαν με τον τρόπο που έκαναν σε άλλες χώρες της Ευρώπης, για να μην προσεγγίσουν καθόλου τις πρώτες εκλογές. Είχαμε..

– NYT: Εννοείτε λόγω της αντι-μουσουλμανικής μεροληψίας;

Ναι. Πέρασα πολύ χρόνο μαζί του. Είναι αυταρχικός. Είναι ο πρόεδρος της Τουρκίας και πολλά άλλα. Αυτό που πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε είναι να έχουμε μια πολύ διαφορετική προσέγγιση απέναντι του, καθιστώντας σαφές ότι υποστηρίζουμε την ηγεσία της αντιπολίτευσης. Καθιστώντας σαφές ότι βρισκόμαστε σε μια θέση όπου έχουμε έναν τρόπο που εργάζεται για λίγο για να ενσωματώσουμε τον κουρδικό πληθυσμό που ήθελε να συμμετάσχει στη διαδικασία στο κοινοβούλιο του, κλπ. Γιατί πρέπει να μιλήσουμε για το τι πιστεύουμε ότι είναι λάθος.Πρέπει να πληρώσει ένα τίμημα. Πρέπει να πληρώσει το τίμημα για το αν θα συνεχίσουμε η όχι να του πουλάμε κάποια όπλα. Στην πραγματικότητα, αν έχει το σύστημα αεράμυνας που παρακολουθεί τα F15 για να δει πως μπορούν να προσπαθήσουν αν το κάνουν… Ανησυχώ πολύ γι’ αυτό. Ανησυχώ πολύ γι’ αυτό. Αλλά εξακολουθώ να είμαι της άποψης ότι αν πρόκειται να εμπλακούμε πιο άμεσα, όπως έκανα μαζί τους, ότι μπορούμε να υποστηρίξουμε τα στοιχεία της τουρκικής ηγεσίας που εξακολουθούν να υπάρχουν και να πάρει περισσότερα από αυτούς και να τους ενθαρρύνω να είναι σε θέση να αναλάβουν και να νικήσουν τον Ερντογάν. Όχι από πραξικόπημα, όχι με πραξικόπημα, αλλά από την εκλογική διαδικασία. Τα τίναξε όλα στην Κωνσταντινούπολη, τα τίναξε στο Κόμμα του. Λοιπόν, τι κάνουμε τώρα; Απλά καθόμαστε εκεί, και υποχωρήσαμε.

Και το τελευταίο πράγμα που θα έκανα είναι να του παραδοθώ σε σχέση με τους Κούρδους. Το τελευταίο πράγμα. Είχα μερικές από αυτές τις συναντήσεις μαζί του για τους Κούρδους, και δεν είχαν κατασταλεί εκείνη την εποχή. Πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι αν το επιθυμούν, διότι, στο τέλος της ημέρας, η Τουρκία δεν θέλει να είναι υποχρεωμένη να βασίζεται στη Ρωσία. Επρεπε να έχουν δαγκώσει αυτό το μήλο εδώ και πολύ καιρό. Αλλά πρέπει να καταλάβουν ότι δεν θα συνεχίσουμε να παίζουμε μαζί τους όπως μέχρι τώρα.

Γι’ αυτό ανησυχώ πολύ. Ανησυχώ πολύ. Ανησυχώ πολύ για τα αεροδρόμιά μας και την πρόσβαση σε αυτά επίσης. Και πιστεύω ότι χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά για να μπορέσουμε να συνεργαστούμε με τους συμμάχους μας στην περιοχή και να αντιμετωπίσουμε τον τρόπο με τον οποίο απομονώνουμε τις ενέργειές του στην περιοχή, ιδίως στην Ανατολική Μεσόγειο όσον αφορά το πετρέλαιο και μια ολόκληρη σειρά άλλων πραγμάτων που χρειάζονται πάρα πολύ χρόνο για να προχωρήσουμε. Αλλά η απάντηση είναι ναι, ανησυχώ.

Previous Article

Τι πραγματικά συνέβη στην Γλαύκη; ….

Next Article

Μουσταφά Ντεστιτζή: ¨Η Ελλάδα προσπαθεί να φυλακίσει την Τουρκία στην ηπειρωτική της χώρα¨…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *