Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Να γιατί ¨αγάπησε¨ τόσο την Τουρκία ο Μπορίσοφ…

1 Comment Share:

Ο Ερντογάν «επεμβαίνει ανοιχτά» στη βουλγαρική πολιτική

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρεμβαίνει ανοιχτά στη Βουλγαρία μέσω του Κινήματος για τα Δικαιώματα και την Ελευθερία (DPS), ένα πολιτικό κόμμα που κυριαρχείται από την τουρκική μειονότητα της χώρας, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Euractiv την Παρασκευή.

Οι σύνδεσμοι του Ερντογάν με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ βρίσκονται υπό έλεγχο από αναφορές για προσπάθεια της Βουλγαρίας να περιορίσει τις κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας σε σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις αρχές του μήνα.

Το  Euractiv είπε ότι η παρέμβαση της Βουλγαρίας έγινε, μετά από τηλεοπτική ομιλία του Ερντογάν προς το DPS στην οποία επαίνεσε τον Μπορίσοφ. Το DPS έχει 25 βουλευτές στο βουλγαρικό κοινοβούλιο και έχει παράσχει υποστήριξη στον Μπορίσοφ κατά τις κρίσιμες στιγμές της διοίκησής του, ανέφερε το δίκτυο ειδήσεων.

«Η παρέμβαση του Ερντογάν στο φόρουμ DPS είναι ορόσημο. Το DPS βρίσκεται σε αντιπολίτευση, αλλά έχουν επιρροή στην κυβέρνηση και προφανώς την χρησιμοποιούν »,  ανέφερε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Ιβάιλο Καλφίν. «Το κόμμα χρειάζεται ισχυρή παρουσία στην εξουσία και η υποστήριξη που προέρχεται από την Τουρκία θα τους βοηθήσει να έχουν υψηλότερο εκλογικό αποτέλεσμα και ισχυρότερα εργαλεία για τη διαπραγμάτευση ενός μελλοντικού συνασπισμού», είπε.

Αhval  19/12/2020

Previous Article

Μνήμη δικαίου ανθρώπου που τον πίκρανε η Ελλάδα…

Next Article

Πλέον θα διορίζονται κρατικοί επίτροποι και στους συλλόγους…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

1 Comment

  1. Ο Μπόικο που είναι χωρισμένος εδώ και καιρό και δηλώνει πως ούτε να δει δεν θέλει γυναίκα, μπορεί να επιδιώκει και κάποια άλλου είδους σχέση με τον σαλεμένο… Κοντά είναι η άνοιξη και θα το δούμε… αν δεν γίνει κάποιος κατακλυσμός μέχρι τότε εννοείται…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *