Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ Ο ΝΥΝ ΑΡΧΙΜΟΥΦΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

No Comments Share:

Θρησκευτικοί ηγέτες πράκτορες

Ο αρχιμουφτής και πολλοί από την Ορθόδοξη Εκκλησία εργάστηκαν ως πράκτορες στην Βουλγαρία

Η Κρατική Επιτροπή Ερευνών που ερευνά τους φακέλους αυτών που εργάστηκαν στην μυστική υπηρεσία DS κατά την περίοδο του κομμουνισμού, ανακοίνωσε την λίστα των θρησκευτικών ηγετών-πρακτόρων.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και ο νυν αρχιμουφτής των μουσουλμάνων της Βουλγαρίας Μουσταφά Αλή Χατζή και μεγάλο μέρος των μελών της Ιεράς Συνόδου της Βουλγαρικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Με βάση την αναφορά που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Κρατικής Επιτροπής Ερευνών ο νυν αρχιμουφτής των μουσουλμάνων της Βουλγαρίας Μουσταφά Αλή Χατζή, ο αρχιμουφτής της κομμουνιστικής περιόδου Νεντίμ Γκέντσεφ και τα μέλη του Ανώτατου Ισλαμικού Συμβουλίου Ισκρέν Ντομπρουτζαλίεφ, Νασούφ Νασούφ, Οσμάν Ισμαίλοφ, Ριντβλάν Καντίοφ και Σεφκέτ Χατζή, κατά την περίοδο του κομμουνισμού εργάστηκαν ως πράκτορες για την μυστική υπηρεσία

ΑΡΧΙΜΟΥΦΤΗΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ

Αποκαλύφθηκε ότι ο νυν αρχιμουφτής Μουσταφά Αλή Χατζή στις 11-4-1989 δηλαδή αμέσως μετά την υποχρεωτική μετανάστευση από Βουλγαρία προς Τουρκία, εντάχθηκε με την κωδική ονομασία ¨Αντρέας¨ στην μυστική υπηρεσία. Με βάση τις εγγραφές ο Μουσταφά Αλή Χατζή το 1992 μετά την αλλαγή του καθεστώτος αποχώρησε από την υπηρεσία.

Η αποκάλυψη πως ο αρχιμουφτής ήταν πράκτορας την εποχή του κομμουνισμού δημιούργησε σοκ στους μουσουλμάνους της Βουλγαρίας. Ο αρχιμουφτής Μουσταφά Αλίς Χατζή δεν έχει κάμει κάποια ανακοίνωση, ενώ αναμένεται η επίσημη τοποθέτηση της αρχιμουφτείας.

Σαν βόμβα έπεσε επίσης η λίστα που ανακοινώθηκε και για τους χριστιανούς της Βουλγαρίας. Εντοπίστηκε πως από τα 15 μέλη της Ιεράς Συνόδου –το γνωστό ως ανώτατο όργανο της Βουλγαρικής Ορθοδόξου Εκκλησίας- τα 11 είχαν δουλέψει ως πράκτορες την εποχή του κομμουνισμού

Ανάμεσα τους ο μητροπολίτης Βάρνας Κύριλλος, ο πρώην μητροπολίτης Ζαγόρας Γαλακτίων, ο μητροπολίτης Βέλικο Τύρνοβο Γρηγόριος και ο μητροπολίτης και υπεύθυνος για ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία Ιωσήφ.

Η Ιερά Σύνοδος της Βουλγαρικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και ο Πατριάρχης Μάξιμος είχαν εναντιωθεί στην ανακοίνωση των θρησκευτικών ηγετών-πρακτόρων της κομμουνιστικής περιόδου, αλλά στο τέλος μετά από πίεση της κοινής γνώμης αναγκάστηκαν να το δεχτούν.

Στο μεταξύ εντύπωση προκαλεί ότι μεταξύ των ονομάτων αυτών περιλαμβάνεται και ο Επίσκοπος της Καθολικής Εκκλησίας Σόφιας και Φιλιππούπολης Γκεόργκι Γιόβτσεβ.

Εφ. Χαμπερτούρκ 17-1-2012

Σχολιο : Προφανώς μετά το 1992 εντάχθηκε σε άλλη υπηρεσία (χώρας στα ανατολικά…). 

Previous Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΞΕΝΟ

Next Article

ΣΤΑ 125 ΜΕΤΡΑ ΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΠΕΣΕ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *