Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ

No Comments Share:

Εφ. Ταράφ 10-4-2011

H E.E. προχωρά αργά τις εργασίες της

Ο υπουργός Σιμσέκ ανέφερε πως η Ε.Ε. προχωρά αργά τις εργασίες της και πως «Αντί για αυτό που πιστεύεται πως η Τουρκία έχει ανάγκη την Ευρώπη, η Ευρώπη είναι που έχει ανάγκη την Τουρκία¨.

Ο Υπουργός Οικονομικών Μεχμέτ Σιμσέκ ανέφερε πως η σχέση της Τουρκίας με την Ε.Ε. είναι μια μακρά ιστορία αγάπης και είπε πως «Για 40 χρόνια μας είχαν στον προθάλαμο και μετά μας κάλεσαν στο τραπέζι. Οι εργασίες στο τραπέζι προχωράνε αργά. Η Ε.Ε. κινείται ιδιαίτερα απρόθυμα. Η απόφαση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων λήφθηκε το 2004 και οι διαπραγματεύσεις άρχισαν το 2005. Εμείς κοιτάμε προς την Ε.Ε. , στρέψαμε προς τα εκεί το πρόσωπο μας. Κατά τη γνώμη μας η Ε.Ε. είναι ένας παράγοντας που θα ενθαρρύνει τις αλλαγές που γίνονται στην Τουρκία σε πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Έχουμε εισέλθει σε μια πορεία μιας πραγματικής μετατροπής. Η Τουρκία αυτόν τον καιρό προβάλλει την μεγαλύτερη αλλαγή. Είμαστε η 6η μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρώπη και η 16η στον κόσμο…»

Η Τουρκία θα κάνει ότι μπορεί

Ο Σιμσέκ ανέφερε πως η Τουρκία θα κάνει ότι μπορεί για να γίνει μέλος στην Ε.Ε. και είπε : ¨Η χώρα αυτή θα βιώσει μια μεγάλη πολιτική, οικονομική και κοινωνική μεταμόρφωση. Επιθυμούμε να φτάσουμε σε επίπεδο πρώτης τάξης στα θεμελιώδη δικαιώματα, στην δημοκρατία, στις ελευθερίες και στους θεσμούς. Το αν θα γίνουμε ή όχι μέλος της Ε.Ε. έρχεται δεύτερο, αλλά για να γίνουμε μέλος θα κάνουμε ότι αλλαγές χρειάζονται. Αυτό που είναι καλό για αυτούς είναι και για εμάς¨.

…………………..

¨Η Ευρώπη μας έχει ανάγκη. Αντί για αυτό που πιστεύεται πως η Τουρκία έχει ανάγκη την Ευρώπη, η Ευρώπη είναι που έχει ανάγκη την Τουρκία. Αυτό το πιστεύω 100%.. Η Ευρώπη χάνει έδαφος έναντι των αναπτυσσόμενων αγορών. Σε παγκόσμιο επίπεδο υποχωρεί ως παίκτης. Η Τουρκία μπορεί ως δυναμική περιοχή να βοηθήσει μέχρι ένα συγκεκριμένο επίπεδο την Ευρώπη. Μπορεί να βοηθήσει την Ευρώπη να έχει μια πιο ισχυρή παγκόσμια φωνή. Η Τουρκία έχει ισχυρούς δεσμούς στην περιοχή. Η Τουρκία μπορεί να βοηθήσει την Ευρώπη στον διάλογο μεταξύ των πολιτισμών¨

Ο Σιμσέκ δήλωσε πως «Μας λένε συνεχώς πως ¨Δεν σας αγαπάμε¨. Κι εμείς λέμε πως ¨Ότι και να γίνει θα το πράξουμε¨. Στο τέλος θα λυθεί αυτό και θα αποδεχτούνε την υποψηφιότητα μας¨.

…………………

Previous Article

ΩΡΑΙΑ Η ΠΛΑΚΕΤΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΜΕΤΕ

Next Article

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΖΩΗ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *