Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ο ΜΠΑΓΙΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ ΤΗΣ Ε.Ε

No Comments Share:

Ο ΜΠΑΓΙΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ ΤΗΣ Ε.Ε

Η έκθεση αναμένεται να ανακοινωθεί στις 10 Οκτωβρίου

Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Επικεφαλής των Διαπραγματεύσεων Εγεμέν Μπαγίς σημείωσε πως δεν αντιλαμβάνονται ως έλεγχο την έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρόσθεσε «εμείς κάθε χρόνο συντάσσουμε μόνη μας την έκθεση και στο τέλος του χρόνου δίνουμε οι ίδιοι τον έλεγχο στον εαυτό μας».

Ο υπουργός χτες δέχτηκε στο γραφείο του, τον Διευθυντή του Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Κοινωνικών Επιστημών της Λεύκας της Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου Μεχμέτ Χασγκιουλέρ.

Μετά τη συνάντηση σε μια ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την έκθεση προόδου της Τουρκίας 2012 που θα ανακοινωθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 10 Οκτωβρίου, ο υπουργός Μπαγίς δήλωσε πως δεν έχει λάβει ένα επίσημο σχέδιο της έκθεσης και είπε «εμείς ποτέ δεν λάβαμε τις εκθέσεις προόδου ως έλεγχο που δόθηκαν στην Τουρκία».

Ο κ. Μπαγίς δηλώνοντας πως τα πολιτικά μηνύματα που δίνονται μέσω της έκθεσης προόδου δεν θα είναι ούτε η πρώτη ούτε και τελευταία φορά πρόσθεσε «και η Ευρωπαϊκή Ένωση βγάζει μια φωτογραφία. Η έκθεση προόδου είναι η φωτογραφία της Τουρκίας. Όμως μερικές φορές βγάζουν με παλιούς φακούς και άλλες φορές με λάθους φακούς».

Τέλος, ο υπουργός υπενθυμίζοντας πως στα τέλη του 2012 η Τουρκία θα δημοσιοποιήσει την δική της έκθεση είπε «σε εκείνη την έκθεση θα ανακοινώσουμε τις μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιήσαμε, σε ποιους τομείς πρέπει να εργαστούμε περισσότερο, που προπορευόμαστε, σε ποιους τομείς έχουμε μείνει πίσω, όλα αυτά θα τα αναλύσουμε και μόνοι μας».

 TRT 14/9/2012

Previous Article

¨ΔΕΝ ΕΡΩΤΑΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΔΕΙΡΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ¨

Next Article

ΔΕΙΓΜΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΣΜΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *