Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΨΥΧΡΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΓΚΥΡΑΣ-ΒΑΓΔΑΤΗΣ

No Comments Share:

Απειλή 5,5 δις $ από τα Ιράκ

Συνεχίζονται οι ψυχροί άνεμοι στις σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Βαγδάτης, οι οποίες χάλασαν λόγω της παρουσίας στην Τουρκία του καταδικασμένου εις θάνατο πρώην αντιπροέδρου του Ιράκ Ταρίκ Χασίμι και των σχέσεων με την Κουρδική Διοίκηση του Βόρειου Ιράκ.

Η Ανώνυμη Εταιρία Πετρελαίων Τουρκίας (TPAO) που μετέχει σε σχέδια 25 δις $ στο Ιράκ συγκλονίστηκε χτες από την απόφαση της κυβέρνησης του Ιράκ να καταγγείλει τα συμβόλαια. Ανώτατος Ιρακινός αξιωματούχος είπε πως το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε την αποβολή της εταιρίας ΤΡΑΟ από την περιοχή ερευνών πετρελαίου που ονομάζεται μπλοκ 9 . Στο συμβόλαιο έρευνας η ΤΡΑΟ είχε ποσοστό 30%.

Δεν αναφέρθηκε ο λόγος

Ο επικεφαλής των συμβολαίων για τα ενεργειακά συμβόλαια Αμπντούλ Μαχντί ελ Αμέεντι είπε πως ¨Η κυβέρνηση απέρριψε την απόφαση για την εταιρική παρουσία της ΤΡΑΟ¨. Μαζί με την απόφαση ζητήθηκε από την Kuveyt Energy να πάρει το μερίδιο της ΤΡΑΟ. Με αυτό τον τρόπο η Kuveyt Energy θα έχει το 70% και η Dragon Oil 30%. Ο Αμέεντι απέφυγε να ανακοινώσει τον λόγο.

Γιλντίζ : συνεχίζουμε

Ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Τανέρ Γιλντίζ σχολιάζοντας την απόφαση είπε πως σέβεται την απόφαση, και πως θα συνεχίσουν να συμβάλουν στις έρευνες και στον βορά και στον νότο του Ιράκ. Ο Γιλντίζ είπε πως ¨ Εάν βρίσκουν σωστό μια τέτοια ανατροπή στα μερίδια, αυτό δεν αποτελεί θέμα για εμάς. Στο Ιράκ υπάρχουν διάφορα σχέδια. Εμείς συνεχίζουμε τον δρόμο μας¨.

25 δις $

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΤΡΑΟ είναι συνέταιρος σε τέσσερα διαφορετικά σχέδια στο Ιράκ. Το συνολικό μέγεθος αυτών των σχεδίων είναι 25 δις $, και το μερίδιο της ΤΡΑΟ είναι 5,5 δις $. Οι αρμόδιοι ανέφεραν πως η δουλειά που διέλυσε η ιρακινή κυβέρνηση ήταν ύψους 250 εκ $ και πρόσθεσαν πως ¨ Οι δουλειές ύψους 5,5 δις που έχουμε πάρει συνεχίζονται. Το αν αυτή η απόφαση θα επηρεάσει και τα άλλα σχέδια, αυτό αφορά την πολιτική¨.

………………………

Εφ. Χουριέτ 8/11/2012

Μερβέ Ερντίλ

Previous Article

400% AYΞΗΣΗ ΣΤΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ

Next Article

ΠΕΡΣΙΚΑ ΠΥΡΑ ΚΑΤΑ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΟΥ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *