Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

No Comments Share:

Προειδοποίηση από την σύνοδο της Ε.Ε. προς την Τουρκία

 Πρόεδροι κυβερνήσεων και κρατών της Ε.Ε. απάντησαν στην ανακοίνωση της Τουρκίας που είπε πως θα παγώσει τις σχέσεις της με την προεδρία της Ε.Ε. κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012, όταν θα αναλάβει την προεδρία της Ε.Ε. ο ελληνοκυπριακός τομέας.

Στο κείμενο της συνόδου γίνεται υπενθύμιση της απόφασης για διεύρυνση που πήραν οι υπουργοί εξωτερικών της Ε.Ε. στις 5 Δεκεμβρίου και αναφέρεται πως ¨ Η σύνοδος της Ε.Ε. εκφράζει την βαθιά της ανησυχία για τις τουρκικές απειλές και ανακοινώσεις, και κάνει έκκληση για πλήρη σεβασμό της βασισμένης σε συνθήκες της Ε.Ε. περιοδικής προεδρίας.¨

Στην απόφαση των υπουργών εξωτερικών της Ε.Ε. για την Τουρκία δίνεται απάντηση στην απόφαση της Τουρκίας να παγώσει τις σχέσεις της με την περιοδική προεδρία, ενώ στο θέμα του καβγά για τις γεωτρήσεις στην Μεσόγειο, ενσωματώνει τις ελληνοκυπριακές θέσεις.

Στην απόφαση αναφέρεται πως ¨ Λυπόμαστε για την απόφαση της Τουρκίας να παγώσει κατά το δεύτερο μισό του 2012 τις σχέσεις της με την περιοδική προεδρία και υπογραμμίζουμε πως η εναλλασσόμενη προεδρία πηγάζει από το σύνταγμα της Ε.Ε. ¨.

Η Ε.Ε. στο θέμα της ασυμφωνίας που πηγάζει από την μονόπλευρη δραστηριότητα γεωτρήσεων του ελληνοκυπριακού τομέα στην Μεσόγειο , στηρίζει το μέλος της, και κάνει έκκληση στην Άγκυρα ¨να αποφύγει κάθε είδους απειλές, τριβές και δράσεις ενάντια σε μια χώρα μέλος¨.

………………….

Εφ. Ραντικάλ 9-12-2011


Previous Article

Τ129-ΒΙΝΤΕΟ

Next Article

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ¨ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published.