Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΥΠΕΞ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

0 σχόλια Share:

 Εφ. Χουριέτ 10-9-2011

Σχέδιο του Ισραήλ για τιμωρία της Τουρκίας

 Ο ακροδεξιός υπουργός εξωτερικών του Ισραήλ Αβιγκντόρ Λίμπερμαν ετοίμασε σχέδιο ¨τιμωρίας¨ της Τουρκίας. Με βάση την είδηση που διέρρευσε στην εφημερίδα Γεντιόθ Αχρονότ, ο Λίμπερμαν θα παρουσιάσει σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο σχέδιο που θα χτυπήσει την Τουρκία σε 4 σημεία. Να λοιπόν τα 4 σημεία του σχεδίου που θα εφαρμόσει ενάντια στην Τουρκία ο Λίμπερμαν :

1) Ταξιδιωτικό μποϊκοτάζ

Εάν το σχέδιο γίνει δεκτό, το Ισραήλ θα αρχίσει ένα ευρύ ταξιδιωτικό μποϊκοτάζ ενάντια στην Τουρκία. Η κυβέρνηση θα κάνει έκκληση στους πολίτες της και θα τους προειδοποιήσει πως δεν πρέπει να πατάνε το έδαφος της Τουρκίας ούτε καν για ανταπόκριση πτήσεων. Θα ζητηθεί ιδιαίτερα οι στρατιώτες που μετείχαν στην επιχείρηση να μην μεταβούνε στην Τουρκία. Το Ισραήλ φοβάται μήπως οι στρατιώτες συλληφθούνε από την Τουρκία.

2) Συνεργασία με Αρμένιους

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού που θα κάνει αυτόν τον μήνα ο Λίμπερμαν στις ΗΠΑ θα έχει μια σειρά συναντήσεων με το αρμενικό λόμπι. Ο Ισραηλινός υπουργός θα προτείνει στην διασπορά να παράσχει την στήριξη του στις προσπάθειες τους στο Αμερικανικό Κογκρέσο. Ταυτόχρονα το Ισραήλ θα βοηθήσει την αρμενική διασπορά στο θέμα της ασυμφωνίας για το όρος Άγρι.

3) Στήριξη του ΠΚΚ

Μια άλλη εστία με την οποία ο Αβιγκντόρ Λίμπερμαν επιδιώκει συνεργασία είναι το ΠΚΚ. Ο υπουργός θα συναντηθεί με κάποιους ηγέτες του ΠΚΚ στην Ευρώπη και θα συμβάλει στην ενδυνάμωση τους. Μάλιστα θα τεθούνε και επιλογές όπως η πώληση όπλων στο ΠΚΚ και η εκπαίδευση των μαχητών του.

4) Ενασχόληση με τις μειονότητες

Ο υπουργός Λίμπερμαν δεν θα αρκεστεί μόνο στην χρήση του κουρδικού θέματος, αλλά θα εργαστεί για να στριμώξει την Τουρκία στο θέμα των μειονοτήτων. Το Ισραηλινό υπουργείο εξωτερικών θα ενημέρωσει όλες τις διπλωματικές αποστολές του Ισραήλ στον κόσμο πως η κατάσταση όλων των μειονοτήτων στην Τουρκία είναι άσχημη, πως το τουρκικό κράτος δεν είναι δίκαιο στο θέμα των μειονοτήτων, και θα διασφαλίσει την διάδοση αυτής της άποψης μέσω των πολλών διπλωματικών οδών.

 

Previous Article

ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΔΕΚΑΝΕΑ ΗΡΩΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟ ΤΣΑΝΑΚΚΑΛΕ

Next Article

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΥΠΟΠΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

0 σχόλια

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *