Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών : ¨Να διακοπούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία¨

0 σχόλια Share:

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της Συνόδου στις Βρυξέλλες ζήτησε και πάλι τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.
Επίθεση κατά της Τουρκίας ότι δεν είναι αξιόπιστος εταίρος της Ευρώπης, εξαπέλυσε ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, ενώ κατήγγειλε τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ως «νεότερο κρίκο σε μία αλυσίδα προκλήσεων».

Σε δηλώσεις του σε Αυστριακούς δημοσιογράφους, στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες, ο Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ασκεί απέναντι στην Τουρκία «μία ισχυρή πολιτική και να μιλά μία σαφή γλώσσα σε μία σταθερή βάση αξιών».
Ζήτησε και πάλι τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Άγκυρα, επισημαίνοντας ότι «και εδώ η ΕΕ θα έπρεπε να κάνει μία σαφή τομή και να δηλώσει πως όλα αυτά δεν είναι πλέον επιτρεπτά και σωστά».

Ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε στους δημοσιογράφους πως δεν πιστεύει ότι από αυτή τη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών θα υπάρξει μία απόφαση, ωστόσο, όπως επισήμανε, βλέποντας την τουρκική πολιτική, μεταξύ άλλων, στη Λιβύη και στη Συρία, καθώς επίσης τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ότι «θα πρέπει να οδηγηθούμε σε μία αλλαγή τρόπου σκέψης στην Ευρώπη».

………..

Sputnik   13/7/2020

Σχ. : Τέτοια πρόταση για διακοπή των διαπραγματεύσεων, δεν έχουν υποβάλει ούτε ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας, ούτε ο ΥΠΕΞ της Κύπρου….

Previous Article

Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά : ¨Δεν αγοράζουμε τα προϊόντα με barcode 868 και 869¨ !

Next Article

Ιράν : ¨Αισθανθήκαμε χαρά για το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας για λατρεία¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *