Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Λόγω των κυρώσεων δεν προχωρά η πώληση των τουρκικών ΑΤΑΚ στο Πακιστάν

No Comments Share:

Η Τουρκία λόγω εμποδίων από την Αμερική δεν μπορεί να πουλήσει ελικόπτερα ΑΤΑΚ

Στο θέμα των ελικοπτέρων ΑΤΑΚ κόστους 1,5 δις δολαρίων των οποίων την πώληση η Τουρκία δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει λόγω των κυρώσεων από την πλευρά των ΗΠΑ, δόθηκε ένα πρόσθετο διάστημα έξι μηνών στην Άγκυρα.
Τουρκία και Πακιστάν συμφώνησαν το 2018 για την πώληση 30 ελικοπτέρων ATAK , τύπου Τ129, αλλά η πώληση δεν μπόρεσε με τίποτε να πραγματοποιηθεί, λόγω της μετατροπής της αμερικάνο-τουρκικής κρίσης σε επιβολή κυρώσεων.

Σύμφωνα με την είδηση από το euronews-τουρκικά, για την πώληση των ελικοπτέρων χρειάζεται η άδεια από τις ΗΠΑ και την Αγγλία που παράγουν τον κινητήρα.
Οι ΗΠΑ λόγω των αντιαεροπορικού συστήματος S-400 που αγόρασε η Τουρκία από τη Ρωσία, εφαρμόζει μία σειρά οικονομικών και στρατιωτικών κυρώσεων προς την Άγκυρα.
Στην είδηση τονίζεται ότι η παροχή πρόσθετου χρονικού διαστήματος στην Άγκυρα δεν σημαίνει ότι η συμφωνία θα πραγματοποιηθεί.
Σύμφωνα με την είδηση, αξιωματούχους του οποίο το όνομα δεν ανακοινώνεται δήλωσε πως “Δεν πρόκειται για τεχνικό ή εμπορικό θέμα. Είναι απόλυτα ένα πολιτικό θέμα. Για όσο συνεχίζεται το εμπάργκο των ΗΠΑ, η συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Πακιστάν θα είναι θύμα της έντασης μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον.”
….
Αμυντικοί κύκλοι αναφέρουν πώς το Πακιστάν καθώς λόγω των αμερικανικών κυρώσεων δεν μπορεί να αγοράσει από την Τουρκία, τώρα ενδεχομένως να αξιολογήσει πάλι την κινεζική επιλογή.

https://ahvalnews-com.cdn.ampproject.org/c/s/ahvalnews.com/tr/abd-turkiye/abd-engeli-nedeniyle-turkiye-atak-helikopterlerini-satamiyor?amp

17/3/2021

 

Previous Article

Κατηγορώντας τον Ερντογάν για ανικανότητα και εξουσιομανία

Next Article

158 λαθρομετανάστες όταν είδαν το τουρκικό λιμενικό κραύγαζαν ¨Τουρκία-Τουρκία¨ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *