TourkikaNea.gr

Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ…

0 σχόλια Share:

Αρίντς : Θα διώξουμε την συμμορία των ληστών από την Τζίζρε

arinc_4

Ο αντιπρόεδρος Μπουλέντ Αρίντς μετά από το υπουργικό συμβούλιο που συγκάλεσε ο Ερντογάν, προέβη σε δηλώσεις.

Ο Αρίντς δήλωσε πως ¨Εάν στην Τζίζρε υπάρχει μια ομάδα ληστών που λέει πως «Εδώ μπορούμε να είμαστε μόνο εμείς και άλλος δεν έχει δικαίωμα ζωής εδώ» τότε αυτή την συμμορία θα την διώξουμε¨.

…………..

Τίτλοι των δηλώσεων του ήταν οι εξής :

Σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μας μετείχε στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει το δικαίωμα να συγκαλεί το υπουργικό συμβούλιο σε συνεδρίαση

Πριν από την συνεδρίαση ο κύριος πρωθυπουργός μας είχε μια κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας μας. Ο κύριος πρωθυπουργός μας απόψε  θα πάει στην Αγγλία και μετά από μια ημερήσια επίσκεψη θα πάει στο Νταβός.  Ο κύριος πρόεδρος της Δημοκρατίας μας μετέφερε στον κύριο πρωθυπουργό μας τις ευχαριστίες του για την σκληρή δουλειά που κάνει.

Έγινε μια αξιολόγηση από την σκοπιά της τάξης και της ασφάλειας. Από την πλευρά της διοίκησης της ΜΙΤ υπήρξε μια αξιολόγηση σχετικά με το θέμα της παγκόσμιας τρομοκρατίας.
Υπήρξε και οικονομική αξιολόγηση. Έγινε μια παρουσία με την βοήθεια των κυρίων Αλή Μπαμπατζάν και Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί. Οι εργασίες των τραπεζών και οι εξελίξεις μας παρουσιάστηκαν με την μορφή γραφικών.


Στην επικαιρότητα μας ήταν και τα θλιβερά γεγονότα στην Τζίζρε.  Δεν πρόκειται απλά για ένα περιστατικό αναταραχής, αφορά στενά την ειρηνευτική διαδικασία και πιστεύεται ενδεχομένως υπάρχει και πολιτική διάσταση σε αυτό. Οι διοικητικές και δικαστικές έρευνες σχετικά με το θέμα αυτό συνεχίζονται.

Ξέρουμε από το παρελθόν ως τώρα πως για την εμφάνιση τέτοιων γεγονότων έχουν γίνει εργασίες προετοιμασίας. Μετά από τα περιστατικά μεταφέρθηκαν αστυνομικές ενισχύσεις. Καθώς είχαν σκαφτεί χαντάκια, στάλθηκαν μηχανήματα έργου ώστε να μπορέσουν να γίνουν ταχείες επεμβάσεις.

Κάθε πτυχή των γεγονότων ενδιαφέρει. Μας έθλιψε όλους ότι ως αποτέλεσμα του πηγαιμού εκεί των βουλευτών του HDP και κάποιων εντολών που δόθηκαν, πέθανε ένα παιδί 12 χρονών.

Εάν στην Τζίζρε που είναι πόλη προφήτη,  υπάρχει μια ομάδα ληστών που λέει πως «Εδώ μπορούμε να είμαστε μόνο εμείς και άλλος δεν έχει δικαίωμα ζωής » τότε αναμφίβολα αποτελεί κυβερνητικό καθήκον αυτούς να τους διώξουμε από εκεί.

Η ψηφοφορία σχετικά με τους 4 υπουργούς (σχ. μεταφρ : τα λαμόγια που τα είχαν πάρει από τον Ριζά Σαρράφ) που θα γίνει στην βουλή δεν ήταν στην επικαιρότητα του υπουργικού συμβουλίου. Εγώ θα μετάσχω στην ψηφοφορία και θα ψηφίσω σύμφωνα με τον νόμο και την συνείδηση μου.

…………………….

…………………….

Συζητήσαμε το θέμα των φορτηγών της ΜΙΤ. Προφανώς οι κατηγορίες που εμφανίστηκαν είναι κακές και ψευδείς. Και αυτό έγινε επειδή ένας βουλευτής στην Ολλανδία το έφερε στην επικαιρότητα και από τον κομματισμό κάποιων. Εμείς στείλαμε ανθρωπιστική βοήθεια στους Τουρκμένους του Μπαγιρμπουτζάκ και εντός αυτών δεν υπήρχαν ούτε όπλα ούτε πυρομαχικά. Ο δυτικός τύπος δεν έχει καμία απόδειξη πως η Τουρκία βοηθάει τις τρομοκρατικές οργανώσεις που ονομάζει ως ¨τζιχαντιστές¨.

Ξέρετε πως στα φορτηγά της ΜΙΤ υπήρξε έφοδος. Σχετικά με αυτό υπάρχει δίκη και έχουν γίνει συλλήψεις. Δικαστές και εισαγγελείς που υπηρετούσαν εκεί, με την τελευταία απόφαση του HSYK τιμωρήθηκαν και μετατέθηκαν.

Βλέπουμε πως υπάλληλοι που σχετίζονταν με την παράλληλη δομή και κατέστησαν αυτή την υπόθεση υλικό κατηγορίας κατά της κυβέρνησης, εξυπηρετούν και στο εξωτερικό.

Haber.sol.org  19/1/2015

Σχ : Πραγματικά πόσο θράσος πρέπει να έχει κάποιος για να λέει τόσο προφανή ψέματα ; Την ώρα που αποκαλύπτονται έγγραφα του Γενικού Επιτελείου που αναφέρουν πως όντως τα φορτηγά της ΜΙΤ που σταμάτησε η στρατοχωροφυλακή μετέφεραν όπλα, αυτός ακόμη μιλά για παράλληλη δομή…

Και τι ωραία που απαλλάσσει και την δική τους αστυνομία από τους θανάτους που συνέβησαν στην κουρδική πόλη Τζίζρε… Πήγαν λέει εκεί οι Κούρδοι βουλευτές και δόθηκαν κάποιες εντολές (!) και πέθανε ο 12χρονος….

Previous Article

ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Next Article

TA ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΕΟΤΔΘ ΓΙΑ ΤΟ 2015

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *