Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΣΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΑΚΟΥΓΙΟΥ

No Comments Share:

Πάνω από 50 Τούρκοι ειδικοί θα εργαστούν στον πυρηνικό σταθμό Ακουγιού Α.Ε.

Πάνω από 50 Τούρκοι φοιτητές που στάλθηκαν για πυρηνική εκπαίδευση στο πανεπιστήμιο Μηχανικής Φυσικής της Μόσχας, θα αναλάβουν καθήκοντα στον πυρηνικό σταθμό Ακουγιού Α.Ε.

Ανακοινώθηκε πως πάνω από 50 Τούρκοι ειδικοί από το δεύτερο καραβάνι που στάλθηκε στην Ρωσία για να εκπαιδευτεί στην πυρηνική εκπαίδευση στο Εθνικό Ινστιτούτο Πυρηνικών Ερευνών του πανεπιστημίου Μηχανικής Φυσικής της Μόσχας, θα αναλάβουν καθήκοντα στον πυρηνικό σταθμό Ακουγιού Α.Ε.

Στην ανακοίνωση που έγινε από την Κρατική Ρωσική Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας Rosatom που κατασκευάζει τον πρώτο πυρηνικό σταθμό της Τουρκίας, αναφέρεται πως αποδόθηκαν τα πτυχία στο δεύτερο καραβάνι φοιτητών που είχαν πάει NRNU MEPhI για εκπαίδευση στα πυρηνικά.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως μεταξύ αυτών που πήραν τα πτυχία τους υπάρχουν και φοιτητές από Βιετνάμ και Μογγολία και προστίθεται πως περισσότεροι από 50 Τούρκοι ειδικοί θα εργαστούν στον πυρηνικό σταθμό Ακουγιού Α.Ε.

……………

Ο Γκιουλμπέν Γιλντίζ που ήταν εκ των φοιτητών που αποφοίτησαν, τόνισε πως το μέλλον τους συνδέεται με τον πυρηνικό σταθμό στην Τουρκία και είπε: ¨Αποστολή μας είναι να χρησιμοποιήσουμε τις γνώσεις που αποκτήσαμε προς όφελος της χώρας μας. Σχεδόν όλες οι γειτονικές στην Τουρκία χώρες διαθέτουν πυρηνικούς σταθμούς και η Τουρκία έχει ανάγκη την πυρηνική ενέργεια. Οι πυρηνικοί σταθμοί είναι μια καθαρή κι έμπιστη πηγή ενέργειας. Ο πυρηνικός σταθμός του Ακουγιού θα είναι ένας από τους πιο ασφαλείς¨.

https://tr.sputniknews.com/rusya/201902241037840498-turk-uzman-akkuyu-nukleer-diploma/

24/2/2019

Σχ: Εμείς απλά κοιτάμε τα τρένα να περνάνε… Και σε αυτό τον τομέα…

Και ένα ωραίο πρωί θα ¨πέσουμε από τα σύννεφα¨ όταν θα μάθουμε πως η Τουρκία κατασκεύασε την πρώτη της ατομική βόμβα…

Και πάτε τότε να διαπραγματευτείτε με την Τουρκία…

Previous Article

Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ…

Next Article

ΤΑΓΙΠ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε. : ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΚΕΙ ΤΑ ΙΧΝΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΛΕΣ ΤΩΝ ΑΛΟΓΩΝ ΜΑΣ¨…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *