Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Σύλληψη 4 στην Πόλη ως υπόπτων για κατασκοπεία υπέρ της Γαλλίας

No Comments Share:

Η Τουρκία συνέλαβε 4 άτομα ως υπόπτους για κατασκοπεία υπέρ της Γαλλίας

Η εφημερίδα Σαμπάχ, ανέφερε πως η Τουρκία συνέλαβε 4 υπηκόους της, ως υπόπτους για κατασκοπεία υπέρ της Γαλλίας, αναφορικά με διάφορες θρησκευτικές και συντηρητικές ομάδες.
Η Σαμπάχ αναφέρει πως μελταξύ των υπόπτων περιλαμβάνεται και ο Μετίν Οζντεμίρ-πρωην μέλος του προσωπικού ασφαλείας του γαλλικού προξενείου, ο οποίος ομολόγησε πως είχε συγκεντρώσει πληροφορίες για την γαλλική Υπηρεσία Πληροφοριών DGSE.
Παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως μέλος του ισλαμικού Κράτους ο Oζντεμίρ στρατολόγησε τρεις άντρες, μεταξύ των οποίων ένας εργαζόμενος στον τομέα των τηλεπικοινωνιών ένας διευθυντής ξενοδοχείου της Κωνσταντινούπολης και ένας υπάλληλος εταιρείας ύδρευσης της Κωνσταντινούπολης. Η Σαμπάχ αναφέρει πως μαζί διείσδυσαν σε συντηρητικές οργανώσεις στις περιοχές Φατίχ, Μπαιράμπασα, Εσενγιούρτ, Ουμρανίγε, Ουσκουντάρ, Ζεϊτινμπουρνού και Μπασακσεχίρ, συγκεντρώνοντας πληροφορίες για την κορυφαία θρησκευτική Υπηρεσία της χώρας την Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων.
Η αναφορά αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή και έρχεται εν μέσω των αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ Τουρκίας και Γαλλίας σχετικά με τον πόλεμο στη Λιβύη όπου οι δύο χώρες υποστηρίζουν αντίθετες πλευρές.
Η Τουρκία ρίχνει το βάρος της πίσω από την αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας στην Τρίπολη, η οποία πολεμά μία επίθεση 14 μηνών από τον υποστηριζόμενο από τη Γαλλία Λιβυκό Εθνικό στρατό που θέλησε να καταλάβει την πρωτεύουσα.

Ahval 23/6/2020

Previous Article

ΣΥΣΤΑΣΗ ΦΟΡΕΑ ¨ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΡΜΕΝΙΚΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ¨

Next Article

Δικαστική διαμάχη βουλευτή με μπλόγκερς της μειονότητας

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *