Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΗΠΑ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

No Comments Share:

Σύμφωνα με την γνωστή αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, η κυβέρνηση Τραμπ ετοιμάζεται να εφαρμόσει νέες κυρώσεις κατά της Άγκυρας που αρνείται να απελευθερώσει τον πάστορα Μπράνσον

Σύμφωνα με το κείμενο του Ντιόν Νίσσενμπάουμ, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι που συναντήθηκαν με την επιτροπή που ήρθε από την Τουρκία, δεν μπόρεσαν να αποσπάσουν εγγύηση πως ο Αμερικανός πάστορας που κρατείται επί δύο έτη με κατηγορίες για τρομοκρατία και πρόσφατα είχε τεθεί σε κατ΄οίκον περιορισμό, θα αφεθεί άμεσα ελεύθερος. Η κατάσταση αυτή ¨εμβαθύνει την κρίση μεταξύ των δύο χωρών και σχημάτισε ήδη το έδαφος για βήματα νέων κυρώσεων από την κυβέρνηση Τραμπ.

Αξιωματούχοι που μίλησαν στην εφημερίδα, είπαν πως στις συναντήσεις των επιτροπών δεν υπήρξε κάποια λύση για το θέμα που έχει επιφέρει και κρίση στην οικονομία της Τουρκίας. Σχολιάστηκε πως η κατάσταση αυτή οδηγεί την κυβέρνηση Τραμπ στο να επιβάλει νέες κυρώσεις κατά της Τουρκίας.

Αξιωματούχοι που μίλησαν στην εφημερίδα, είπαν πως τον περασμένο μήνα πίστεψαν πως είχαν φτάσει σε συμφωνία για την απελευθέρωση του πάστορα Μπράνσον και ότι εξεπλάγησαν πολύ όταν αυτό δεν συνέβη. Τότε μετά από συνομιλίες ου διήρκεσαν μια εβδομάδα, είχε συμφωνηθεί να επιστρέψει στις ΗΠΑ ο Μπράνσον στο τέλος του Ιουλίου. Αλλά αντί για αυτό ο Μπράνσον τέθηκε σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Το κείμενο αναφέρει πως η κατάσταση αυτή ωφέλησε αυτούς που θελαν να αυξήσει η Ουάσιγκτον την πίεση της προς την Άγκυρα. Το αμερικανικό κογκρέσο γρήγορα πέρασε τροπολογία που εμποδίζει την πώληση των F-35 στην Τουρκία. Ακολούθως ήρθε η κίνηση με τις κυρώσεις κατά των υπουργών.

H Άγκυρα μη μπορώντας να σταματήσει την κρίση με το συνάλλαγμα, έστειλε μια μεγάλη επιτροπή, κάτι που έδωσε ελπίδες στην απέναντι πλευρά για άμεση απελευθέρωση του Μπράνσον, Ο υφυπουργός Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ συναντήθηκε με αρμοδίους των υπουργείων Εξωτερικών και οικονομίας των ΗΠΑ. Αλλά δεν μπόρεσε να δώσει εγγύηση για τον Μπράνσον.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς αξιωματούχους η κατάσταση αυτή ενδεχομένως θα καταλήξει με ¨κυρώσεις και σε άλλους Τούρκους πολιτικούς¨.

Στην είδηση αναφέρεται πως οι Αμερικανοί αξιωματούχοι διεξήγαγαν συζητήσεις όχι μόνο για τον Μπράνσον αλλά και για τον εργαζόμενο στην NASA  Σερκάν Γκιολγκέ και άλλους τρεις εργαζόμενους του αμερικανικού ΥΠΕΞ που συνελήφθησαν μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/dunya/1050122/WSJ__Turkiye_ile_ABD_arasinda_anlasma_saglanamadi__yeni_yaptirimlar_gelebilir.html

9/8/2018

Previous Article

Επικίνδυνα παχνίδια στη Θράκη μας

Next Article

ΣΤΑ 18 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *