Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΗΠΑ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

No Comments Share:

 

Ανάλυση από τους FT σχετικά με τις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας: Δεν υπάρχει ελπίδα βελτίωσης

Η εφημερίδα Financial Times (FT)  υποστηρίζει πως λόγω της συνέχισης της προφυλάκισης του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον, δεν υπάρχει ελπίδα βελτίωσης στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις.

Σύμφωνα με το άρθρο η 90 λεπτών συνομιλία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλτ Τραμπ με τον ΠτΔ Ταγίπ Ερντογάν, ήταν μια ευκαιρία για την βελτίωση των σχέσεων, αλλά αυτή η ευκαιρία μετά από την απόφαση για τον Μπράνσον, εξαλείφθηκε.

¨ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΟΥΝ¨

Οι FT αναφέρουν πως ο Μπράνσον είναι ¨στο επίκεντρο των πολυεπίπεδων προβλημάτων¨ μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας, ενώ προβάλλοντας την σκληρή αντίδραση του Τραμπ στην συνέχιση της προφυλάκισης του, υποστηρίζει πως ποτέ από το 2016 και μετά δεν ήταν τόσο κακές οι σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας.

Στο κείμενο περιγράφεται πως οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ, ¨αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο να απολέσουν την Τουρκία¨, συνεχίζουν τις έντονες προσπάθειες για την βελτίωση τους, αλλά ότι υπάρχει ακόμη και το ενδεχόμενο να πάνε ακόμη χειρότερα.

¨ΕΠΩΦΕΛΗΘΗΚΕ Ο ΠΟΥΤΙΝ¨

Σύμφωνα με τους FT η Τουρκία αντιδρά κατά των ΗΠΑ, λόγω της στήριξης που παρέχουν στους Κούρδους αντάρτες στην Συρία.

Στο κείμενο αναφέρεται πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επωφελήθηκε από τον διαχωρισμό ΗΠΑ-Τουρκίας, έπεισε τον Ερντογάν να αγοράσει το αντιαεροπορικό σύστημα S-400 και αύξησε έτσι τους φόβους της Δύσης για απομάκρυνση της Τουρκίας.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ

Στο κείμενο γράφεται πως τον περασμένο μήνα δύο Αμερικανοί γερουσιαστές μετέβησαν στην Άγκυρα για να εμποδίσουν την αγορά των S-400. Ανακοινώθηκε πως οι Αμερικανοί γερουσιαστές, έχουν δισταγμούς λόγω του ότι θεωρούν πως η Ρωσία μέσω των S-400 θα συγκεντρώσει δεδομένα για τα F-35.

Σύμφωνα με το κείμενο οι γερουσιαστές Λιντσει Γκραχαμ και Τζέιν Σάχιν επισκέφτηκαν τον Ερντογάν στα κεντρικά γραφεία του ΑΚΡ και συνομίλησαν επιδιώκοντας να αποφυλακιστεί ο Μπράνσον.

Η ΠΟΙΝΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ HALKBANK

Οι FT αναφέρουν πως ένα από τα προβλήματα μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ είναι και η ποινή που θα επιβληθεί στην τράπεζα Halkbank. H αμερικανική ηγεσία αντιδρά κατά της Τουρκία λόγω του θέματος με τους S400 και του Μπράνσον, ενώ αυξάνεται περισσότερο και η πιθανότητα το αμερικανικό κογκρέσο να κάνει βήμα-αντίποινο κατά της Τουρκίας.

Η Αμάντα Σλόατ του ινστιτούτου Μπρούκινγκς αναφέρει πως σε αυή την περίπτωση ενδεχομένως η Τουρκία θα απαντήσει απομακρυνόμενη από τις ΗΠΑ και τότε οι σχέσεις θα καταστούν ακόμη πιο εύθραυστες.

http://haber.sol.org.tr/turkiye/ftden-abd-turkiye-iliskileri-analizi-iyilesme-umudu-ortadan-kalkti-243553

23/7/2018

Previous Article

ΝΕΑ ΡΩΣΙΚΑ ΟΠΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ

Next Article

Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΜΠΙΡΛΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *