Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΒΕΤΟ ΣΤΗΝ ΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ Τ-155 ΣΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ

No Comments Share:

ΚΑΖΙΚΙ ΓΙΑ ΤΟ FIRTINA ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Η Τουρκία θέλησε να εξάγει το αυτοκινούμενο πυροβόλο T-155 Fırtına στην αδερφή χώρα του Αζερμπαϊτζάν. Η Γερμανία επικαλούμενη το πρόβλημα του Καραμπάχ απαγόρευσε την πώληση του κινητήρα MTU που βρίσκεται σε αυτό το όπλο.

Έγιναν οι απαραίτητες επαφές για την πώληση του αυτοκινούμενου πυροβόλου Τ-155 στο Αζερμπαϊτζάν. Το Αζερμπαϊτζάν είχε ζητήσει αυτό το όπλο. Η Γερμανία όμως απαγόρευσε την πώληση του κινητήρα MTU-KA 881 που χρησιμοποιείται σε αυτό το πυροβόλο. Ως αιτία υπέδειξε το θέμα του Καραμπάχ. Έτσι φανερώθηκε. Η Γερμανία εμπόδισε την πώληση αυτού του όπλου που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από το Αζερμπαϊτζάν ενάντια στην Αρμενία. Δηλαδή έμμεσα βοήθησε την Αρμενία.

Ο υφυπουργός αμυντικής βιομηχανίας Μουράντ Μπαγιάρ σε συνέντευξη του στο Πρακτορείο ειδήσεων του Αζερμπαϊτζάν είπε πως το πρόβλημα θα λυθεί σε 3-4 χρόνια με την παραγωγή εγχώριου κινητήρα. Ο Μπαγιάρ ανέφερε ότι παρόμοιες απαγορεύσεις υπήρχαν και σε άλλες χώρες και ότι και η ναυτιλιακή εταιρία Yonca Onuk αντιμετώπισε παρόμοιο πρόβλημα.

Το T-155 Fırtına είναι ένα πολύ αποτελεσματικό όπλο που φέρει πυροβόλο 155 χλιοστών, πολυβόλο 12,7 και είναι εξοπλισμένο ηλεκτρονικά από την ASELSAN.

Ιστοσελίδα ASKERHABER 18-10-2011

Previous Article

ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΙΚΟΝΕΣ Ο RASAT

Next Article

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΝΤΕΡΝΤΙΜΑΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *