Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

TOΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ…

No Comments Share:

Στην Κωνσταντινούπολη εκμετάλλευση , στην Νίκαια επιστράτευση : οι ταξιτζήδες μετέφεραν δωρεάν τους τραυματίες

nice-saldiri18

Μετά από την επίθεση με φορτηγό που έπνιξε στο αίμα την Νίκαια, οι  ταξιτζήδες μετέφεραν όλους από το σημείο της επίθεσης δωρεάν. Αυτό το υπόδειγμα αλληλεγγύης στην Νίκαια, έφερε στον νου τις υπερβολικές τιμές με τις οποίες χρέωναν στο αεροδρόμιο Ατατούρκ μετά από την επίθεση.

…………

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες υπήρξε ένας μεγάλος πανικός καθώς οι άνθρωποι κατέφευγαν σε καφέ, σε σπίτια και ξενοδοχεία της περιοχής .

Όπως συνέβη και στο Παρίσι, έτσι και εκεί, κάτοικοι της Νίκαιας με το σύνθημα ¨ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΡΤΑ¨ στα σόσιαλ μίντια, άνοιξαν τις πόρτες τους για να μπούνε μέσα αυτοί που είχαν μείνει έξω.

Επίσης με την ετικέτα ‘#RechercheNice’  γινόταν κοινοποιήσεις αυτών που έψαχναν τους συγγενείς τους. Ο γαλλικός τύπος ανέφερε πως χάρη σε αυτή την πρακτική βρέθηκε ένα μωράκι 1 μηνός.

Οι ταξιτζήδες επιστρατεύτηκαν
Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Nice Matin,  μετά από την επίθεση οι ταξιτζήδες μετέφεραν δωρεάν όσου θελαν να απομακρυνθούν από το σημείο.

Μεταξύ από την επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ όπου σκοτώθηκαν 45 άτομα, είχε αποκαλυφθεί πως οι ταξιτζήδες χρέωναν τους ταξιδιώτες με υπερβολικές τιμές. Σε αντίθεση δηλαδή με την αλληλεγγύη που υπήρξε στην Νίκαια, οι δημοσιογράφοι έγραψαν πως οι ταξιτζήδες στην Τουρκία μετά από την επίθεση χρέωναν υπερβολικές τιμές στους ξένους τουρίστες.

Ο Μπορζού Νταραγκί-ανταποκριτής του ΒuzzFeedNews είχε γράψει πως ¨Κάποιοι κωλοταξιτζήδες μετά από την βομβιστική επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ για μια διαδρομή 20 δολαρίων έπαιρναν 100 δολάρια. Εκμεταλλεύονται τους απελπισμένους ανθρώπους¨. Ενώ ο Τούρκος κάμεραμαν του  CNN Türk Αχμέτ Ακπολάτ στον λογαριασμό του στο τουίτερ έγραψε πως ¨Οι ταξιτζήδες μεταφέρουν ταξιδιώτες από το αεροδρόμιο Ατατούρκ με 100 λίρες το άτομο και παίρνουν μόνο ξένους τουρίστες¨.

http://www.diken.com.tr/istanbulda-suistimal-edilmisti-nice-taksicileri-seferber-oldu-ucretsiz-yolcu-tasidilar/

15/7/2016

Previous Article

ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Next Article

MHNYMA TOY ΤΟΥΡΚΟΜΟΥΦΤΗ METE ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ 24/7

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *