Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

No Comments Share:

Βάσανα στον τουρισμό…Αναμένεται απώλεια 12 δις $

download

Μετά από τα τελευταία τρομοκρατικά περιστατικά, υπολογίζεται πως η απώλεια που αναμενόταν να φτάσει στα 8 δις $, τελικά υπολογίζεται πως θα φτάσει στα 12 δις $.

Το Σαββατοκύριακο βρεθήκαμε στην Αττάλεια για την τελετή βράβευσης επιτυχημένων μελών του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Αττάλειας(ΑΤSO) . Πριν από την τελετή συνομίλησα με τον πρόεδρο του ΑΤSO Νταβούτ Τσετίν, με τον Γιουσούφ Χατζησουλεϊμάν-αντιπρόεδρο του ATSO που είναι και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και Τουριστικών Επιχειρηματιών Μεσογείου και με το μέλος του ATSO Χουσεΐν Μπαρούτ. Το γενικό συμπέρασμα που έβγαλα από αυτή την συζήτηση ήταν το εξής : Οι απώλειες στον τουρισμό θα είναι πολύ μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες και λόγω αυτού θα υπάρξουν προβλήματα που θα μεταδοθούν και σε άλλους τομείς με πρώτο τον τομέα της γεωργίας, με αποτέλεσμα την σημαντική αύξηση της ανεργίας. Αυτή την στιγμή επειδή είναι μήνες που οι τουρίστες είναι λίγοι, τα προβλήματα δεν διακρίνονται ακόμη καλά, ενώ μου ανέφεραν πως η πραγματικά ανησυχητική εικόνα θα εμφανιστεί από τον Μάιο και μετά.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ

Ο πρόεδρος του ATSO Τσετίν ανέφερε ότι οι Ρώσοι τουρίστες που πέρσι είχαν μειωθεί λόγω οικονομικών προβλημάτων, φέτος σχεδόν εξαφανίστηκαν εξολοκλήρου. Επίσης ανέφερε πως περιμένει σημαντική μείωση από τους Ευρωπαίους τουρίστες με πρώτους τους Γερμανούς. Είπε πως εκείνη την μέρα μίλησε με έναν επιχειρηματία-ιδιοκτήτη 7 ξενοδοχείων που του είπε πως από αυτά τα μισά δεν θα τα ανοίξει. Πρόσθεσε πως σε κάποιες περιοχές όπως στην Αττάλεια κάποια ξενοδοχεία δεν θα μπορέσουν καν  να ανοίξουν και ότι ήδη άρχισαν να δίνονται αναβολές στις αιτήσεις πτώχευσης. Ο Τσετίν ανέφερε πως υπολογίζει πως λόγω των φετινών προβλημάτων, στην Αττάλεια θα απασχοληθούν 80 έως 100 χιλιάδες άτομα λιγότερα. Λέχθηκε πως η τουριστική κρίση στην Αττάλεια μεταδίδεται σε όλους τους τομείς και ότι η γεωργία που ήδη έχει προβλήματα με τις εξαγωγές, θα εισέλθει σε ακόμη δυσκολότερα στάδια.

Ο πρόεδρος του ATSO Νταβούτ Τσετίν μετά από την κρίση με την Ρωσία, παρουσίασε στον TOBB και την κυβέρνηση διάφορα σενάρια, εκ των οποίων ανακοινώθηκαν μεν στην κοινή γνώμη τα αισιόδοξα σενάρια, αλλά τελικά η κατάσταση δείχνει πως θα είναι χειρότερη κι από το χειρότερο σενάριο.

…………….

Ο Χατζησουλεϊμάν υπενθύμισε τις ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις των ΗΠΑ και των ευρωπαϊκών χωρών και είπε πως σύμφωνα με νέα είδηση, το συνέδριο των Γερμανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων που ήταν να γίνει στις 21 με 24 Απρίλιου στο Κουσάντασι ακυρώθηκε. Ο Χατζησουλεϊμάν είπε πως αυτό είναι πολύ σημαντικό μήνυμα και ότι ¨όταν οι τουριστικοί πράκτορες ακυρώνουν για λόγους ασφαλείας το συνέδριο τους, δεν μπορεί να αναμένεται να έρθουν Γερμανοί τουρίστες¨.

……………..

Όταν ρωτήσαμε που θα κατευθυνθούνε όλοι αυτοί οι τουρίστες μας είπε πως πολύ υψηλές είναι οι κρατήσεις στην Ισπανία και ότι ο αριθμός των 65 εκ. τουριστών εκεί μπορεί να φτάσει στα 80 εκ.. Επίσης στην Ελλάδα θα αυξηθεί ο αριθμός των τουριστών, πλην των νησιών Ρόδου και Κω όπου υπάρχουν πολλοί Σύριοι πρόσφυγες.

http://www.sondakika.com/haber/haber-turizmci-sikintili-12-milyar-dolarlik-kayip-8280546/
21/3/2016

Previous Article

ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΑΛΙ Ο ΜΑΛΚΙΔΗΣ !

Next Article

H ΚΟΛΑΚΕΙΑ ΣΤΑ ΕΣΧΑΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *