Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ…ΚΑΘΟΔΙΚΑ

No Comments Share:

Mετά από τους Ρώσους πτώση αναμένεται και στον αριθμό των Άγγλων τουριστών

fft107_mf7052191

Πτώση αναμένεται στον αριθμό των Ρώσων τουριστών λόγω των τρομοκρατικών περιστατικών των τελευταίων ημερών και της κρίσης με το ρωσικό αεροσκάφος. Αναφέρεται πως οι ακυρώσεις Άγγλων που είχαν προγραμματίσει κρουαζιέρα με πρόγραμμα στην Τουρκία , φτάνουν το 95%.

Ο τουριστικός κλάδος που πάλεψε με πολλές κρίσεις πέρσι και φέτος δεν θα είναι γαλήνιος.  Την ώρα που αναμένεται μεγάλη πτώση στον αριθμό των Ρώσων τουριστών, λόγω των κυρώσεων που εφάρμοσε η Ρωσία μετά από την σχετιζόμενη με το αεροσκάφος ένταση, μια ακόμη κακή είδηση έφτασε από την Αγγλία. Τουριστικοί πράκτορες προειδοποιούν πως μεγάλη πτώση θα υπάρξει και στην αγγλική αγορά, χώρα η οποία πέρσι ήταν Τρίτη σε αριθμό τουριστών στην Τουρκία μετά από την Γερμανία και την Ρωσία. Ο Σουλεϊμάν Ακτσίλ – διευθυντής-υπεύθυνος για Τουρκία του τουριστικού πρακτορείου Erata που έχει έδρα το Λονδίνο, αναφέρει πως κανείς δεν θα θελήσει να πάει σε μια ανασφαλή χώρα και δήλωσε  πως ¨Έτσι βλέπουν οι Άγγλοι αυτή τη στιγμή την Τουρκία. Σε αυτή την τουριστική σεζόν θα υπάρξουν σοβαρές μειώσεις¨.

Ο Ακτσίλ δήλωσε : Για την τουριστική σεζόν του 2016 προβλήματα υπήρχαν ακόμη από τον χειμώνα. Αυτά τα επέτεινε το περιστατικό με την βόμβα που έσκασε στο Σουλταναχμέτ. Πλέον κανείς δεν θέλει να αγοράσει διακοπές στην Τουρκία. Μεταξύ των λόγων για αυτό είναι ότι η Τουρκία είναι μια μουσουλμανική χώρα, ο φόβος πως μπορεί ανά πάσα στιγμή να ξεσπάσει πόλεμος με την Ρωσία και ο φόβος πως μπορεί κάποιες τρομοκρατικές οργανώσεις να προκαλέσουν περιστατικό στις ακτές σαν αυτό που έγινε στην Τυνησία. Όλα αυτά δυστυχώς έφεραν στον πάτο τις πωλήσεις που αφορούνε την πατρίδα μας. Δίχως κρατήσεις, θα ακολουθήσουν οι ακυρώσεις πτήσεων. Ενδεχομένως και χρόνια να χρειαστούν για την επαναφορά της προτεραίας κατάστασης. Ξένες εταιρίες παρά την παροχή διαφόρων κινήτρων  δηλώνουν πως ¨Πώς να βάλουμε δρομολόγια αεροσκαφών χωρίς να έχουμε κρατήσεις ;¨.

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΠΤΩΣΗ 45%

Ο Ακτσίλ ανέφερε πως πέρα από την Αττάλεια, πτώση 45% στην αγγλική αγορά αναμένεται και για περιοχές του νοτίου Αιγαίου, όπως η Μαρμαρίδα, το Φέτχιγιε και το Μπόντρουμ. Υποστήριξε πως οι αρμόδιοι του τουρισμού πρέπει να θέσουν σε λειτουργία σχέδιο εκτάκτου ανάγκης και ότι ¨Εάν δεν υπάρξει κάποιο μέτρο ή καμπάνια από το υπουργείο τουρισμού, στην τουριστική σεζόν του 2016, πολλές επιχειρήσεις με καταλύματα μπορεί να φτάσουν να κλείσουν.

…………….

Στην τουριστική σεζόν του 2015 στην Τουρκία είχαν έρθει 5.580.000 άτομα από Γερμανία, από Ρωσία 3.649.000 και από Αγγλία 2.512.139 τουρίστες.

http://www.radikal.com.tr/ekonomi/ruslardan-sonra-ingiliz-turist-sayisinda-dusus-bekleniyor-1509022/

11/2/2016

Previous Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΤΕ

Next Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΓΙΟΧΩΡΙ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *