Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΓΚΡΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

0 σχόλια Share:

Μπροστά στις τιμές, πίσω στην ποιότητα η Κωνσταντινούπολη

istanbul-fiyatta-onde-kalitede-geride_7892_b

Η Κωνσταντινούπολη μέσα στις ευρωπαϊκές πόλεις βρίσκεται πίσω σε θέματα δικτύου σιδηροδρόμων και αριθμού γιατρών, ενώ είναι μπροστά στο θέμα ακρίβειας τιμών σε βενζίνη, τσάι, καφέ και κρέας. Η Κωνσταντινούπολη είναι στην πρώτη θέση του αριθμού λεωφορείων με 115.000, και στην 4η θέση με τα 680 χιλιάδες φορτηγά.

Σύμφωνα με την αναφορά με τον τίτλο ¨Η Κωνσταντινούπολη με παγκόσμια στοιχεία¨ που ανακοίνωσε το Επιμελητήριο Χρηματοοικονομικών Συμβούλων Κωνσταντινούπολης (İSMMMO), η Κωνσταντινούπολη είναι η 14η ακριβότερη πόλη στην Ευρώπη. Με βάση υπολογισμούς που γίνονται με στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) από την Μονάδα Οικονομικών Πληροφοριών, από την Τουρκική Στατιστική Υπηρεσία και από την Κεντρική Τράπεζα της Δημοκρατίας της Τουρκίας, η Κωνσταντινούπολη συγκρινόμενη με παγκόσμιες πόλεις όπως Ζυρίχη, Τόκιο, Παρίσι, Σίδνει, Μελβούρνη, Σιγκαπούρη, Λονδίνο, Χονγκ Κονγκ, Σαγκάη, Μόσχα, Πεκίνο, Μέξικο Σίτι, Μπανγκόγκ και Ν. Δελχί, έχει την ακριβότερη βενζίνη. Η πιο φτηνή βενζίνη είναι στην Μέξικο Σίτι με 77 λεπτά. Σύμφωνα με την αναφορά η Κωνσταντινούπολη είναι στην 14η θέση των πιο ακριβών πόλεων της Ευρώπης. Η πιο ακριβή πόλη στην Ευρώπη είναι η Μόσχα και ακολουθούν Λονδίνο και Γενεύη.

Μειώνεται η ελκυστικότητα

Σχολιάζοντας την αναφορά ο Γιαχγιά Αρικάν-πρόεδρος του İSMMMO, δήλωσε πως η Κωνσταντινούπολη που αυξάνει την σημασία της, αντιμετωπίζει πολλά δομικά προβλήματα, και ότι εξαιτίας κάποιων προβλημάτων σε θέματα πρόσβασης, πολιτισμού, κοινωνικών δεικτών και ακρίβειας, η ελκυστικότητα της μειώνεται.

Η 23Η ΠΙΟ ΩΡΑΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

Μεταξύ των 26 καλύτερων μητροπόλεων του κόσμου, με κριτήριο την επιχειρηματική ζωή, την καθημερινή ζωή και την καινοτομία, η Κωνσταντινούπολη παίρνει την 23η θέση. Αντίστοιχα είναι στην 3η καλύτερη θέση σχετικά με την μόλυνση του αέρα και στην τέταρτη στην κατασκευή ουρανοξυστών.

Στην τελευταία θέση από πλευράς μήκους σιδηροδρομικού δικτύου

Η Κωνσταντινούπολη με μήκος σιδηρογραμμών 1,5 χλμ να αναλογεί σε 100 χιλιάδες άτομα, βρίσκεται στην τελευταία θέση μέσα στις πόλεις-περιοχές της Ευρώπης. Το αντίστοιχο νούμερο στην Αθήνα είναι 5 χλμ ενώ στην Μαδρίτη ξεπερνά τα 11 χλμ.

………………….

Στην Κωνσταντινούπολη ο αριθμός των γιατρών που αναλογούν σε 100 χιλιάδες άτομα είναι 199. Η Κωνσταντινούπολη συγκρίνοντας την με 14 σημαντικές ευρωπαϊκές πόλεις, φαίνεται πως το αντίστοιχο νούμερο για την Αθήνα είναι 829, Βιέννη 664, Πράγα 657, Ρώμη 485, Παρίσι 402 και για την Σόφια 393.

Στις τελευταίες θέσεις σχετικά με αριθμό αιθουσών σινεμά και πρόσβασης διαδικτύου

Στην Κωνσταντινούπολη αναλογούν 334 θέσεις σινεμά ανά χίλια άτομα. Μεταξύ 334 ευρωπαϊκών πόλεων βρίσκεται στην 307η θέση. Κατ΄αναλογία το ποσοστό θέσεων στην Κωνσταντινούπολη είναι το ¼ από αυτές που έχει το Παρίσι και το 1/10 από αυτές που έχει η Βέρνη…Ενώ από την πλευρά πρόσβασης στο διαδικτύου που έχουν τα σπίτια στην Κωνσταντινούπολη, βρίσκεται στην 150η θέση μεταξύ 174 πόλεων.

 Eφ. Ταράφ 8/7/2013

Previous Article

ΒΡΑΔΙΑ ΤΣΑΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΣΥΛΛΟΓΟ ΧΙΛΙΑ

Next Article

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!