Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ: ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΑΖΑΡΙΑ, ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΡΗ….¨

No Comments Share:

Ταξιδιωτική οδηγία από τις ΗΠΑ για την Τουρκία

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανανέωσε την ταξιδιωτική του οδηγία σχετικά  με την Τουρκία. Στο σχετικό κείμενο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου, αναφέρεται πως σε ορισμένες περιοχές έχει αυξηθεί το ρίσκο και γίνεται η προειδοποίηση ¨επανεξετάστε το ταξίδι σας¨.

Στην κατάταξη του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, οι πλέον ασφαλείς χώρες βρίσκονται στην πρώτη κατηγορία, οι πλέον  επικίνδυνες είναι στην 4η κατηγορία, ενώ η Τουρκία παραμένει στην 3η κατηγορία. Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως κάποιες περιοχές της Τουρκίας στα ΝΑ και κοντά στην Συρία βρίσκονται στην 4η κατηγορία και για εκείνες τις περιοχές υπάρχει η προειδοποίηση Λ Μην ταξιδέψετε σε εκείνες τις περιοχές¨.

Προειδοποίηση για αυθαίρετες συλλήψεις

Στην ¨ταξιδιωτική προειδοποίηση¨ που ανανέωσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών στις 28/6, παράλληλα με την προειδοποίηση προς τους Αμερικανούς πολίτες για τρομοκρατικές ενέργειες, γίνεται προειδοποίηση και για αυθαίρετες συλλήψεις.  Στο δελτίο αναφέρεται πως ¨Λόγω της τρομοκρατίας μην ταξιδεύετε στις περιοχές που εκτίνονται στα σύνορα με την Συρία και επίσης στις ευρισκόμενες στα ΝΑ Χατάι, Κίλις, Γκαζιάντεπ, Σανλιούρφα, Σιρνάκ, Ντιγιαρμπακίρ, Βαν , Σίιρτ, Μους, Μαρντιν, Μπάτμαν, Μπίγκιολ, Τούντζελι, Χακκάρι και Μπίτλις¨.

Στο κείμενο υποστηρίζεται πως οι τρομοκρατικές οργανώσεις συνεχίζουν να σχεδιάζουν επιθέσεις στην Τουρκία και εμπεριέχονται οι εξής φράσεις:

¨Οι τρομοκρατικές οργανώσεις θέτουν στο στόχαστρο τους ξένους¨

¨ Οι τρομοκρατικές οργανώσεις ξεκάθαρα στοχοποιούν τους ξένους και Δυτικούς τουρίστες. Οι τρομοκράτες μπορεί να επιτεθούν μετά από μα μικρή ή και καθόλου προειδοποίηση, ενώ στόχοι τους μπορούν να γίνουν οι τουριστικές τοποθεσίες σημεία μεταφορών, παζάρια, εμπορικά κέντρα, τοπικές κυβερνητικές υπηρεσίες, ξενοδοχεία, κλαμπ, ρεστοράν, χώροι προσευχής, εκπαιδευτικά ιδρύματα, αεροδρόμια και άλλοι ανοιχτοί για το κοινό χώροι.

Οι δυνάμεις ασφαλείας στην περίοδο Εκτάκτου Καταστάσεως, συνέλαβαν χιλιάδες άτομα. Μεταξύ αυτών υπάρχουν και Αμερικανοί πολίτες που συνελήφθησαν με περιορισμένα ή απόρρητα στοιχεία και με πολιτική υποκίνηση, ενώ κατηγορούνται για σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις. Αμερικανοί πολίτες επίσης βρέθηκαν αντιμέτωποι με απαγορεύσεις εξόδου από την Τουρκία.  Η συμμετοχή σε συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες που δεν εγκρίνονται ξεκάθαρα από την τουρκική κυβέρνηση, μπορεί να καταλήξει σε σύλληψη και προφυλάκιση. Η αμερικανική κυβέρνηση σχετικά με το προσωπικό της στην Τουρκία, διατηρεί ορισμένους περιορισμούς ασφαλείας¨.

Στο δελτίο επίσης γίνεται έκκληση στους Αμερικανούς πολίτες που σχεδιάζουν να επισκεφτούνε την Τουρκία, να παρακολουθούν και να ενημερώνονται από τα τοπικά ΜΜΕ, να παραμένουν μακριά από τα τουριστικά μέρη και να παραμένουν σε ξενοδοχεία που διαθέτουν μέτρα ασφαλείας.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/dunya/1012329/ABD_den_Turkiye_ye_seyahat_uyarisi__Risk_artti.html

29/6/2018

Previous Article

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ¨ΕΚΛΟΓΕΣ¨….

Next Article

Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΝΟΘΕΙΑ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *