Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;

0 σχόλια Share:

 

Λόγω των αντιδράσεων το συνέδριο της ΑΙΡS δεν θα γίνει στην Τουρκία

Το συνέδριο της Διεθνούς ΄Ενωσης Αθλητικογράφων (AIPS) που είχε αποφασιστεί πέρσι να γίνει φέτος στην Αττάλεια,  ανακοινώθηκε πως λόγω των παραβιάσεων που γίνονται στην ελευθερία του τύπου στην Τουρκία, το συνέδριο ακυρώθηκε και θα γίνει αντί της Αττάλειας στις Βρυξέλλες.

Στο συνέδριο της AIPS που έγινε το 2017 στην Πιονγιάνγκ, είχε αποφασιστεί το ετήσιο συνέδριο της AIPS να γίνει στην Αττάλεια.

Αλλά πριν από μερικούς μήνες ομοσπονδίες αθλητικογράφων από 12 χώρες, ζήτησαν να μην γίνει το συνέδριο στην Αττάλεια, λόγω των παραβιάσεων που κάνει η τουρκική κυβέρνηση στην ελευθερία του τύπου και στα δημοκρατικά δικαιώματα. Μάλιστα δήλωσαν πως αν το συνέδριο γινόταν στην Αττάλεια οι ίδιοι θα του έκαμναν μποϊκοτάζ.

H Λίζα Έντουινσον-πρόεδρος της Σουηδικής Ομοσπονδίας Αθλητικογράφων, που ήταν μεταξύ των ομοσπονδιών που ζήτησαν την ακύρωση του συνεδρίου στην Αττάλεια, μετά από την απόφαση για ακύρωση δήλωσε: ¨Το βλέπουμε αυτό ως μια μικρή νίκη στον αγώνα για την διασφάλιση της αλλαγής¨.

Αθλητικογράφοι από Δανία, Νορβηγία, Φινλανδία, Ισλανδία και από άλλες χώρες, εναντιώθηκαν στην πραγματοποίηση του συνεδρίου σε χώρες όπου παραβιάζονται η ελευθεροτυπία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

………….

Αθλητικογράφοι μαζί με τις ομοσπονδίες τους, από Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Ελβετία, Αυστρία, Γερμανία και Γαλλία έστειλαν επιστολή στον πρόεδρο και την διοίκηση της AIPS ζητώντας την ακύρωση του συνεδρίου στην Αττάλεια.

Στην επιστολή αναφερόταν πως στην Τουρκία έκλεισαν πολλά ΜΜΕ, φυλακίστηκαν δημοσιογράφοι μόνο επειδή έκαναν την δουλειά τους και ¨Λαμβάνοντας υπόψη τις παρούσες συνθήκες στην Τουρκία, δεν μπορούμε να μετάσχουμε στο συνέδριο που θα γίνει στην Αττάλεια το 2018¨.

……………

Η ηγεσία της AIPS συνέχισε την σιωπή της απέναντι στην απόφαση των 12 ομοσπονδιών για μποϊκοτάζ. Αλλά πριν από μικρό διάστημα ανακοίνωσε πως ¨για τεχνικούς λόγους¨ ακυρώνεται το συνέδριο που θα γινόταν στην Αττάλεια και θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες.

………………..

https://anfturkce.net/avrupa/aips-kongresi-tepkiler-sonucu-tuerkiye-de-yapilmayacak-105343

22/3/2018

Previous Article

ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΜΑΡΤΥΡΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΣΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Next Article

ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΥΣΑΣ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *